Resultat sandgärdan

LC: 4 fel
Banan var ganska liten och eftersom det hade regnat så var det ganska mycket vattenpölar på den, Tristan tyckte väl inte precis att det var super kul att springa igenom dom och vi fick inget riktigt flyt runt banan. Han rev iallafall det första hindret, det blev en liten dålig väg och han hade inte riktigt kommit igång ordentligt men resten av banan var väl ok. 
 
LB: 0+0 fel, Vinst
Den här rundan var väl inte så super bra, det var ungefär som första. Vi fick inget bra flyt och han kom nära och gjorde några omtramp men vi gick iallafall nolla i både grunden och i omhoppningen och det räckte till vinst. Skönt att avsluta utomhussäsongen med en vinst! :)
 
Nu laddar vi om inför hippo nästa helg :)
 

Säg hej till min nya häst Taidus Chans ;)Vinst

Blev en vinst idag, inte så jättebra runda men underlaget var inte det bästa. Skriver mer sen när jag kommer hem!
Knoppad och klar!

Nu rullar vi mot sikeå!
29 september

Idag har jag nästan inte gjort någonting alls faktiskt, jag åkte till stallet vid lunchtid och mockade, smörjde + packade allt till imorgon och sedan så skrittade jag Tristan en sväng runt lillslingan så han skulle få röra lite på sig efter gårdagens ridpass. 
 
Just nu sitter jag och ser på tv och äter godis samtidigt som jag försöker skriva på historia uppgiften som ska vara inskickad senast måndagkväll, det går väl inte sådär super bra för läraren gör allt så komplicerat..
 
Men iallafall så ska jag ta och fortsätta på den nu och sen ska jag gå och lägga mig ganska tidigt så jag orkar upp imorgon. Hoppas verkligen att det blir bra väder imorgon, skulle inte vara så kul om det skulle regna! :(
 1 år sedan..

R.i.p Chuck, 29/9 2011..
 Tävling imorgon

Jag och mamma bestämde för några dagar sen att vi ska åka till sandgärdan och tävla imorgon, vi hade från början inte tänkt att åka dit eller vi visste väl inte ens att den var men eftersom det är så få tävlingar kvar iår kan vi lika gärna åka dit :)
 
Det är bara en lokal så vi hoppar LC & LB men det är bra träning! :)
 Dagen!

Skolan gick riktigt fort idag, kan dock vara för att vi bara hade 2 lektioner och vi fick sluta efter att vi hade orienterat klart. Orienteringen gick faktiskt bättre än förväntat och jag och Paula gjorde dom 18? kontrollerna på ca 50 minuter och vi gick inte vilse så det var väl helt ok! 
 
Jag red Tristan runt långslingan idag och det gick bra, han var seg ibörjan och ville inte riktigt men sen när vi hade ridit en stund blev han mer framåt. Det blev ganska mycket galopp idag, han fick galoppera nästan hela första halvan av långslingan och sen travade och skrittade jag andra halvan eftersom han blir så pigg/stark på vägen hem. Jobbade han ganska mycket i traven i slutet och då var han riktigt fin! :)
 
Innan vi red idag :)Nyss ridit

Jag har ganska nyligen ridit Tristan runt långslingan och det gick bra, skriver mer om det sen!

Nu sitter jag iallafall i fikarummet och väntar på att Tristan ska torka så jag kan borsta honom (duschade han efter att jag hade ridit), efter det ska jag cykla hem och sen ska jag och mamma åka till media markt :)
God morgon!

God morgon, jag ska snart börja göra mig iordning och sen ta och cykla till skolan. Idag händer ingenting speciellt, vi har bara två lektioner, spanska och idrott. På idrotten ska vi dock orientera i en skog vi aldrig har orienterat i förut och det är på tid men det går nog bra ändå!
 
Efter skolan blir det nog att cykla till stallet (suck..) för pappa är på trav och mamma jobbar.. Tristan ska nog ridas runt långslingan idag! :)
 Jag vill ha!

Nya ridstövlar
Mina tretorn som jag har som "hemmastövlar" börjar bli riktigt slitna, sulan under har börjart lossna i kanterna.. Skulle behöva ett par nya att rida med hemma för jag vill inte slita på mina pioneer, vill antingen ha ett par bocaj eller ett par nya tretorn. 
 
Ny säkerhetsväst
Min har blivit för kort så jag behöver en ny, antingen vill jag ha en rider´s company eller en racesafe.
 
Schabrak 
Älskar schabrak, det är alltid lika kul att handla det!!Dagens ridpass

Idag fick Tristan bara gå lite lugnt, jag red han runt lillslingan fram och tillbaka och det gick väl helt okej. Ibörjan var han ganska seg och lite "skänkeldöv" men sen när jag hade ridit en stund så började han lyssna bättre.
 
Det blev mest en lugn skritt tur eftersom han gick ganska hårt igår men det kan vara skönt ibland också, på vägen hem travade jag dock lite grann och då var han riktigt fin, han var mjuk i sidorna och lyssnade bra :)
 27 september

Jag har ganska nyss kommit hem från skolan, dagen har gått ganska fort ändå och lektionerna har varit helt okej. Det som har varit mindre bra idag är väl att det regnade som satan när jag cyklade till skolan så jag blev genomblöt och jag hade inga regnbyxor när jag cyklade så jag har gått runt med dyblöta byxor halva dagen.. 
 
Nu ska jag iallafall ta mig i kragen och cykla (läs gå med cykeln) till stallet, det regnar iallafall inte längre så det är skönt! :)
Regn..

God morgon på er! Idag är det riktigt tråkigt väder, det har regnat nästan hela natten tror jag och det regnar nu också. Känner mig väldigt taggat på att cykla till skolan..
 
Det är väl iallafall en ganska lugn dag i skolan idag, jag slutar ganska tidigt också och då ska jag väl cykla till stallet om det inte regnar allt för mycket. Tristan ska nog bara gå lite lugnt idag eftersom han gick lite hårdare igår! Dagens ridpass

Idag fick Tristan gå ett lite hårdare ridpass, jag värmde först upp han runt lillslingan i skritt, trav och galopp. I början var han ganska seg och han lyssnade inte alls bra på skänklarna men sedan när jag hade ridit en liten stund så lyssnade han bättre. Han rids fortförande på hackamoret så han fick gå med huvudet som han ville eftersom han är svår att jobba med det. 
 
Sen red jag han i backen, jag red först två långa vändor i trav och sen avslutade jag med att rida två stycken i galopp. Han tyckte att det var ganska jobbigt så det var bra träning, nu i höst/vinter så blir det mycket konditionsträning så han är i toppform inför nästa tävlingssäsong :)
 Outfits

Hittade några outfits på datorn som jag gjorde för ungefär ett år sedan, förut tyckte jag att det var jättekul att sitta och göra outfits i photoshop men jag känner att det har avtagit lite nu och att fantasin inte är så bra längre!


 Sovmorgon!

Idag har jag sovmorgon, vi börjar inte förns kvarit i tio. Men istället för att sova så sitter jag uppe och pluggar, lika bra att göra det nu när man har tid och då behöver jag inte göra lika mycket ikväll :) 
 
Idag är det iallafall en ganska lugn dag i skolan, vi har bara tre lektioner och slutar tjugo i två. Efter skolan ska jag till stallet, Tristan ska få gå lite hårdare idag så jag ska rida han några vändor i backen hade jag tänkt! :)
 Tristan - 25 september

Idag fick Tristan en vilodag, jag åkte bara till stallet vid 5 tiden och borstade han. När jag hade borstat han så stretchade jag han och då stod han och gäspade :) 
 
Han har börjat sätta vinterpälsen nu men det känns lite tidigt att raka han nu så han får vara långhårig ett tag till, det är ändå ganska lugnt på tävlingsfronten nu!
 
Tristan idag :)25 september

Kom hem från skolan för ungefär 1 timme sedan, dagen har ändå gått ganska fort och lektionerna har inte varit så jättejobbiga faktiskt. Sista lektionen hade vi orientering och det var lite jobbigt för min kondition är inte den bästa men det gick väl helt okej ändå.
 
Nu ska jag plugga tills mamma eller pappa kan skjutsa mig till stallet, lika bra att börja nu så blir det inte lika mycket sen! :)
 Tisdag

Idag är det en lång och jobbig dag i skolan, vi har många lektioner och vi slutar sent.. Sen tror jag att vi har orientering på idrotten också och det ser nästan ut som det ska börja regna, fast jag får väl hoppas på det bästa och att det klarnar upp istället!
 
Tristan vilar idag så jag kanske bara åker dit en sväng ikväll när mamma har slutat jobbet! :)
 Gamla filmer!

Sitter och kollar igenom lite gamla filmer från dom första träningarna & tävlingarna med Tristan, det är liiite skillnad nu. Ibörjan sprang han mest runt med mig men nu har jag börjat hitta "knapparna" på han!
 
Första hoppträningen
Det här är ändå den bra delen av träningen, resten var katastrof..
 
Första tävlingen
 
Piteå i juliMåndag

Idag var det en ganska lugn dag i skolan, det var väl inga speciellt jobbiga lektioner och vi slutade tidigt. Efter skolan gick jag till stallet och det var faktiskt ganska härligt väder, det hade nog varit ganska varmt ute om det inte hade blåst som sjutton. 
 
Det var ju somsagt trav idag så Tristan fick vila, jag tog in han från hagen och bortade han när jag kom till stallet och efter det kollade jag lite på travet & åt middag på stallfiket :)
 
Nu ska jag ta och fortsätta att plugga, vi har en historia uppgift om medeltiden som ska vara klart till imorgon men jag vet inte om den ska lämnas in eller inte, alla i klassen säger typ olika haha.. 
 God morgon

God morgon på er, om en liten stund ska jag börja göra mig iordning och cykla till skolan. Idag är det en ganska lugn dag, vi har bara 3 lektioner och slutar tidigt, skön start på veckan! :)
 
Efter skolan ska jag gå till stallet, det är trav där idag så jag har ingen skjuts dit. Tristan får nog vila idag, jag måste rida han på hackamoret och han är inte så jätterolig att rida på det så då får han vila idag. Jag kanske gå med han en sväng istället! :)
 
 Haha

Sitter och kollar igenom min och Isabellas gamla blogg (cassechuck.blogg.se) i brist på annat att göra & det är ju alltid kul att kolla tillbaka och se hur man skrev då.
 
Såhär skrev jag iallafall för precis 2 år sedan:
 
Idag så har Chuck vilat, kom till stallet ganska sent för det hade varit trav men när jag kom till stallet tog jag in han och borstade och sopade gången m.m 
 
Innan jag och pappa fodrade så åt vi pizza med Utter och Sussi mums :)

Imorgon ska jag nog rida Chuck, vet inte vars men det blir troligtvis lillslingan eller nått sånt;)
 
Haha herregud, jag förstår inte ens vad jag skriver och om helt onödiga saker, vem bryr sig om att jag sopade gången t.ex.. Tur att man förändras inom skrivningen! :)
 Söndag

Imorse åkte jag till stallet vid halv 9 tiden, när jag kom dit så mockade jag några boxar och hjälpte pappa lite & sen tog jag in Tristan och red han.
 
Jag red han på ridbanan idag och ibörjan var han fin, han lyssnade bra i traven men han ville inte riktigt ta stöd på bettet men han gick ändå bra. I galoppen var han jättefin, han var lugn och jag kunde galoppera i samlad galopp utan att han smygökade farten. Han var lite piggare i andra varvet men han lyssnade ändå bra men sen efter att jag hade galopperat så blev han lite jobbig. 
 
Avslutade med att trava på volter, serpentiner osv så han skulle lugna ner sig och jag red hem när han kändes bra! :)
 
Gammal bild från november 2011Internet fungerar igen!

Nu fungerar internet igen, vet inte riktigt vad som var felet men huvudsaken är iallafall att det fungerar. Iallafall så åkte jag till stallet vid halv 9 imorse och fixade allt där + red Tristan. Jag red han lillslingan fram och tillbaka och det gick helt ok.
 
Jag red han på hackamoret idag också så det blev en ganska lugn tur men jag red lite hårdare än igår. Jag red han mest i trav och galopp men det var inget som var speciellt ansträngade och han blev knappt svettig, bara lite där sadelgjorden var! :)
 Inget internet..

Internet fungerar inte och jag orkar inte sitta och skriva ett långt inlägg på mobilen så bloggen får vänta tills imorgon om internet inte börjar fungera!

Vet inte vad jag ska göra resten av kvällen, finns typ inget att göra utan internet och jag kan inte göra något skolarbete heller för det är på min mejl..
Varit på hippo hela dagen..

Förlåt för världens sämsta uppdatering idag men jag har varit på hippo nästan hela dagen och kollat på storhästtävlingar. Isabella tävlade idag så jag passade på att vara med henne eftersom vi inte träffas så ofta! :)
 Dagens ridpass

Idag fick Tristan bara gå lugnt, jag red han på hackamoret för han har fått sår i mungiporna som han kan få ibland och då fick han bara lugnt idag för han kan bli lite jobbig när man rider han på hackamoret. 
 
Jag red han runt lillslingan fram och tillbaka och det gick ganska bra med tanke på att jag hade hackamoret. Det blev mest skritt men han fick också trava och galoppera lite grann men inte så jättemycket då han blir ganska stark på hackamore!
 Reor är överskattade..

Har ganska nyss kommit hem, jag och mamma var en sväng på expert och kollade eftersom dom har utförsäljning men dom hade inte så mycket kul saker och vi stod i kö i säkert en halvtimme för att komma in..
 
Tänkte kolla på en ny systemkamera eller laddare till den jag har nu eftersom den är borta & man känner sig ju nästan handikappad utan kamera! Fanns iallafall inget av de, rean startade idag och det hade tydligen varit jättelång kö imorse. Reor är överskattade..
 Äntligen fredag

Äntligen fredag idag & snart helg såå skönt!! Idag händer iallafall inget speciellt, skolan först till 13.30 och vi har bara 3 lektioner, egentligen är det väl bara engelskan som är jobbig av dom så det blir en relativt lugn dag. 
 
Efter skolan ska jag till stallet, jag ska väl rida Tristan en sväng fast det blir nog bara lite lugnt eftersom han gick lite hårdare igår :)
 
<3Diss

Måste faktiskt ta och dissa mitt anna scarpati schabrak, jag red med det idag och det glider bak ganska mycket. Det kan vara för att sadeln inte ligger helt 100 men den gled bak lite på prestigen också, dock inte lika mycket..20 september

Skolan idag var väl helt okej, ganska seg dag men som tur var slutade vi ganska tidigt. Det bästa var iallafall att det skulle vara lax till lunch men det fanns fiskpinnar också så dagen blev räddad ;) Efter skolan cyklade jag till stallet och det var inte kul, det blåste som sjutton och cykeln kom knappt framåt. Det tog typ 25 minuter att cykla istället för 15.. 
 
Jag red Tristan dressyr på ridbanan och det gick åt skogen kan man väl säga, han var ganska fin ibörjan. Lite okoncentrerad men lyssnade ändå helt okej. När han kändes lugn så tog jag galopp och han var fin dom första stegen och sen blev han jobbig. Travade en stund så han skulle lugna ner sig och galopperade lite mer då men han blev jobbig efter en stund och då travade och skrittade jag av han och red till stallet. 
 Torsdag

God morgon, om ett tag ska jag börja göra mig iordning och cykla till skolan men jag tänkte jag och blogga lite grann först. Idag händer inget speciellt, först skolan till 14.10 och efter det ska jag hem byta om och sen cykla till stallet. 
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska rida Tristan idag, antingen blir det runt lillslingan eller dressyr. Det återstår att se! :)
Pluggar..

Förlåt för dålig uppdatering men det är ganska mycket i skolan just nu, vi har lite uppgifter som ska göras och 38 spanska glosor tills på fredag men det går nog bra! 
 
Nu ska jag ta och fortsätta med spanskan och matten, vi hörs senare :)
 
 Dagens ridpass

Idag red jag Tristan runt lillslingan fram och tillbaka, han fick bara gå lite lugnt idag eftersom han tävlade i söndags. Jag red han i alla gångarter, ställde åt båda hållen, flyttade han för skänklarna osv och det gick bra :) Han blev lite jobbig precis efter att jag hade galopperat med han men sen lugnade han ner sig och i slutet var han lugn och fin!
 
Det som inte var så bra var väl att jag lyckades pricka in att rida när det regnade som mest.. Det var inte så speciellt skönt att rida iallafall och jag blev genomblöt för jag hade inga regnkläder..
 
Tror det var alla väder på sammagång när jag red, haha det var uppehåll, regn och sen kom solen fram lite på slutet ;) 
Snyggt!
Ändrade planer

Det blir lite ändrade planer idag, vi fick sluta 1 timme och 40 minuter tidigare för idrotten blev inställd för det var några i klassen som var borta när vi sprang 3 km så då skulle dom göra det idag & vi fick sluta :)
 
Så nu ska jag ta och cykla till stallet och ta in Tristan från hagen, göra iordning han osv och sen ska jag cykla hem igen.. Vid halv 6 så ska jag och Alexandra ev åka till träna och köra body combat så jag har lite bråttom nu! :)
 
Saknar Connie <318 september 2011

Idag är det precis 1 år sen jag provred Tristan "första" gången, eller egentligen provade vi han några dagar innan men då var det bara tänkt att vi skulle åka och kolla på han. Men jag fick rida lite på han då på en gräsmatta en stund, så det räknas väl inte direkt :)
 


 
Haha om jag får säga det själv tycker jag inte att det ser så bra ut om man jämför med nu, tur att
det har förendrats ;)God morgon!

Idag är det en låång och jobbig dag i skolan, vi går till 15.40 och vi har många lektioner.. Sista lektionen är idrott och jag har för mig att vi skulle börja med orientering? Jag är inte riktigt säker men orientering är iallafall inte kul.. Sen någon gång under dagen ska vi ha klassfoto också!
 
Eftersom jag sluta sent och jag inte har något skjuts till stallet så får Tristan vila, jag åker nog bara dit och borstar honom när mamma har slutat :)
 Fint väder ute..

Idag skrittade jag Tristan en liten sväng när travet var slut, satte på mig regnkläder och trotsade regnet.. Det regnade inte så jättemycket när jag red ut men sen när vi hade varit ute i ca 10 minuter så började det ösa ner. Det blev bara en kort tur idag för det är ju inte det roligaste att rida i regnstorm ;)
 
Han kändes iallafall ganska bra, han var inte så stel som han har vait efter tävlingarna på slutet! Men han var ganska tittig och blev rädd när det blåste i buskarna, haha..
 Måndag

God morgon på er, jag ska snart börja göra mig iordning och cykla till skolan men jag tänkte ta och slänga in ett litet inlägg först! Idag händer ingenting speciellt, först är det skola. Jag slutar vid 13.05 och efter det ska jag cykla till stallet.. 
 
Det är trav idag men jag har för mig att det slutade ganska tidigt så när det har slutat ska jag ta och skritta Tristan en sväng i skogen så han får röra lite grann på sig :)
 
Bild från LAn igår, finaste Tristan :)Resultat från dagen

LB: 4 fel
Han var jätteladdad på framhoppningen och sprang mest runt men jag fick ändå ihop han och han hoppade bra, inne på banan blev han lugnare men jag fick inte ihop han och så han blev lite lång och det gick lite fort. Rundan var ganska dålig, den kändes inte bra iallafall och vi kom för nära på 4an så han rev det. Konstigt nog fick vi iallafall 54 stilpoäng vilket jag tycker var ganska bra men tanke på hur rundan kändes..
 
På något konstigt sätt går det alltid dåligt i olika cuper, dm osv. Ändå brukar jag inte ens tänka på att det är något speciellt i den klassen det går i..
 
LA: 8 fel 
Vi efteranmälde till LAn och då satte jag på mig ett par sporrar så jag skulle få ihop han bättre, han var superfin på framhoppningen och jag tror bara att vi fick 1 dåligt språng där. Inne på banan gick det också bra, jag fick ihop han mycket bättre och det kändes såhäär mycket bättre än LBn. Tyvärr så stannade han på 7an, det blev en liten dålig sväng och han blev lite lång så vi kom på ett mellanläge. Han rev det sen när vi tog om men rundan kändes ändå bra! :)
 
Gammal bild.Tävling idag!

Idag är det tävling i stöcke, vi ska bara hoppa LB tror jag. Det är iallafall det vi är anmälda till och i den klassen är det även en cup så dom räknar typ ihop placeringen i klassen och sen stilpoängsplacering eller något sånt :)
 
Måste verkligen tänka på att ha ett bra tempo redan från början och hålla det hela vägen!
 
Så här ska vi iallafall se ut idag:Lördag

Idag red jag Tristan dressyr på ridbanan, jag red bara lite lugnt eftersom det är tävling imorgon och han gick faktiskt ganska bra. Han var lite seg i skritten i början men sen när jag började trava med han så kom han igång lite. I traven red jag mest på volter och serpentiner och sen gjorde jag mycket halter & halvhalter så han inte skulle springa iväg.
 
När jag hade travat en stund så kom några från travskolan och skulle ha lektion där så då hade vi halva ridbanan var men det gick bra ändå, fortsatte trava en stund och göra samma saker och sen när han var lugn tog jag galopp och han var riktigt fin och lyssnade ganska bra. När han började öka lite grann så saktade jag av till skritt och sen bytte jag varv och tog andra varvet. Galopperade inte alls så mycket men det var helt klart bättre än förra gången jag red :)
 
Gammal bild från provridningen!På väg till Stöcke

Är på väg till Stöcke nu och ska kolla på tävlingar, bloggar när jag kommer hem!

 

 
Världens sämsta ryttare?

Haha han måste utan tvekan vara en av världens sämsta ryttare, helt otroligt att hästen inte slänger av han eller något liknande för det kan ju inte vara så svårt med den där balansen. Tycker otroligt synd om hästen när han flyger upp över hindren och dunsar ner hårt i sadeln efteråt. 
 
Han var iallafall bra på att fånga stigbyglarna..
 Dåligt väder..

Jag kom hem från skolan för ungefär en och en halv timme sedan, hade tänkt att cykla till stallet nä jag kom hem med jag skippade dom planerna för det är riktigt tråkigt väder, det regnar & blåser.. 
 
Skolan var väl helt okej idag, vi hade bara tre lektioner och det var spanska, idrott och engelska. Idrotten var riktigt dryg för vi var ute och det var kallt, regnade & blåste.. Vi fick iallafall sluta typ en halv timme tidigare så det var väl helt ok :) Kan iallafall säga att det inte var så roligt att cykla hem i det här vädret!
 Hiss & diss

Hiss:
Fleecetröjor, skönt att ha på vintern och kingsland brukar ha snygga. 
Finns här för 999:-
 
Diss:
Jag tycker verkligen inte att det här schabraket från Animo är speciellt snyggt, kanske ser bättre ut i verkligheten men på bilden tycker jag inte att det var det, det känns som det är lite för mycket detaljer. 
Finns här för 1579:-Äntligen fredag

Idag är det äntligen fredag och snart helg, det känns dock som det nyss var helg för det här veckan har gått riktigt fort men det är alltid skönt med helg & sen är det tävling på söndag! :)
 
Igår kväll var jag och Alexandra på Träna och körde bodybalance och jag kan lova att det känns i magen och i ryggen idag.. Dom har så man får 1 veckas frikort så vi ska passa på att gå och träna där några fler gånger och prova på lite andra saker :)
 
Jag ska iallafall snart börja göra mig iordning och åka till skolan, idag är en relativt kort dag. Vi slutar halv 2 och då ska jag åka till stallet & kanske skritta Tristan en sväng!
 Dagen!

Dagen har varit helt okej idag, började vid 8.20 som vanligt och sen slutade vid 14.10. Riktigt skönt med korta dagar! :) Vi gjorde iallafall inget speciellt i skolan idag, vi gick igenom lite saker på datorn på engelskan och dom andra lektionerna var inte heller så jobbiga :)
 
Åkte till stallet dirket efter skolan och där red jag Tristan. Jag red han runt långslingan idag och jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det gick väl inte sådär jättebra men inte heller dåligt. Första halvan av långslingan var han ganska seg och lyssnade dåligt både på skänkeln och i munnen, men i galoppen var det skönt att han var seg för då kunde jag nästan ha glappande tyglar utan att han ökade :)
 
Andra halvan när vi hade vänt hemåt så blev han piggare, han lyssnade väl inte speciellt bra då heller men jag kunde kontrollera han någorlunda iallafall. Sen när långslingan nästan var slut och jag skulle galoppera så stack han och bara struntade helt i mig, han lyssnade inte ett dugg så jag var tvungen att såga med händerna så jag skulle få lite kontakt med han.. När jag skulle trava så tog han galopp och tänkte dra iväg igen men då blev jag sur på han och efter det skötte han sig.. Bustristan...
 God morgon

God morgon, om en liten stund ska jag börja fixa iordning mig för att sen ge mig av till skolan. Idag slutar vi vid 2 och jag tror att det egentligen bara är 1-2 lektioner som är lite dryga idag!
 
Efter skolan ska jag åka till stallet, Tristan ska ridas lite hårdare idag & jag tror att jag ska rida han runt långslingan, det var ett bra tag sen jag red den känns det som :)
 Dagens outfit!

I brist på annat att skriva om så tänkte jag lägga ut en bild på hur Tristan såg ut när vi red idag, det var bara pappa i stallet och han kan nog inte ta så bra bilder med iphone så det blev ingen bild där man ser vad jag hade på mig men men! :)

 
* Ihopplockat träns med ett gg pannband
* Santa cruz sadel + sprenger stigbyglar
* gg schabrakOnsdag

Det svåraste med att blogga är nog att komma på vad man ska börja med för mening, haha jag vet aldrig hur jag ska börja.. Iallafall så har dagen varit helt okej, skolan gick faktiskt ganska fort och vi hade inte så speciellt jobbiga lektioner så det var skönt! 
 
Efter skolan åkte jag till stallet och red Tristan, eftersom han har vilat i tre dagar så fick han mest bara gå lugnt idag. Jag red han runt lillslingan fram och tillbaka i mest skritt och trav, i traven så flyttade jag han lite för skänkeln och han kändes ganska mjuk och lyssnade bra :) När jag tog galopp med han så blev han lite smått galen och efter det så ville han springa fort.. 
 
Det kan vara riktigt jobbigt ibland när han blir så, det är lite svårt att förklara men efter att man har galopperat med han så kan han ibland "stänga av", han slutar lyssna och han bryr sig inte om att jag vill att han ska sakta av eller något.. 
 Bloggar jag läser

 Här kommer alla bloggar som jag läser varje dag, finns så klart dom jag läser då och då också :)
 
http://carolinebagfeldt.blogg.se/
 
http://nellieberntsson.se/
 
http://carlssonpataket.se/
 
http://elisabethagren.se/
 
 http://isabellabergh.blogg.se/
 
 
http://www.nattstad.se/michelleeriksson
 
 
http://www.ponnysanning.se/Tisdag

Dagen har varit helt okej idag, skolan gick relativt fort trots att vi slutade sent men vi fick ju datorerna under förmiddagen och sen har vi börjat se Arn på historian. Sen blev det ju lite bättre också när vi fick sluta ungefär 15 minuter tidigare från idrotten som var sista lektionen! :)
 
Efter skolan åkte jag till stallet, Tristan vilade somsagt idag så jag åkte bara dit och borstade han och sen så borstade jag två hästar åt pappa också.
 
Haha ja det blev ett otroligt tråkigt inlägg nu, men det är inte så lätt att komma på något att blogga om när det knappt finns nått att skriva om..
 Ny skoldator!

Nu har vi äntligen fått våra skoldatorer, vi fick en dell vilket jag tycker är ganska konstigt för 2orna och 3orna har typ hp? Vet inte riktigt vad jag tycker om den riktigt, den har ingen cd spelare och det är lite jobbigt att skriva på tangentbordet.  Tycker nästan att dom vi hade i 9an var bättre..
 
Den är iallafall lätt och smidig så den är lätt att ha med sig och den är ju iallafall bättre än ingen dator alls! 
 God morgon!

Känns som om alla mina morgon inlägg är likadana, kanske för att morgnar nästan alltid ser likadana ut och det känns mest logiskt att börja med god morgon på morgonen ;)
 
Jaja, hur som helst god morgon på er. Idag händer ingenting speciellt, först är det skolan och det är en låång dag idag. Idag går vi ända till 15.40 och alla andra dagar slutar vi vid 2 eller tidigare, dryg dag med många lektioner och sen idrott som sista när man är halvt döende och vill hem, wiho..! 
 
Efter skolan ska jag åka till stallet, Tristan vilar idag igen så jag ska bara åka dit och borsta honom :)
 Shoppat

Nu på kvällen så var jag och mamma på stan en sväng och handlade & åt middag, jag köpte nya idrottskläder och sen en tröja. Brukar ha svårt att hitta kläder men idag blev det iallafall lite grann ;)
 
Tröja från hm, dålig bild och färgen är inte riktigt rätt.
 
2 t-shirtar + sport bh från stadium, tröjan är mörkrosa och inte röd/orange som det ser ut som på bilden. 
 
Tjocktröja och mjukisbyxor från stadium.
 
Värdelösa mobilbilder, blir så less när jag inte kan fota med kameran pga av laddaren är botra..
Köpte också 2 par fingervantar och ett antekningsblock till skolan men jag orkade inte ta kort på det!10 september

Idag har jag inte gjort så jättemycket, var först i skolan och den var helt okej faktiskt. Vi har bara haft 3 lektioner och vi fick sluta ca 10 minuter tidigare från sista lektionen också så det var ju helt okej! :)
 
Efter skolan så cyklade jag till stallet, när jag kom dit tog jag in Tristan från hagen och gick en sväng med han. Jag gick bara runt stallbacken så det var inte så jättelångt men vi kanske var ute i 15-20 minuter iallafall. När vi kom in så borstade jag han och sen cyklade jag hem igen.
 
Roligt inlägg men har inget bättre att blogga om, har inte gjort så mycket mer idag och då finns det inte så mycket att skriva om..
 
Bild från idag när vi var ute och gick!Måndag igen..

God morgon på er! Tänkte ta och slänga in ett blogginlägg innan jag åker till skolan. Idag är det en ganska lugn, vi har bara tre lektioner och slutar tidigt, skönt!!
 
Efter skolan ska jag åka till stallet och borsta Tristan & så och sen kanske jag går en liten sväng med han :) Sen händer det väl inte så mycket mer idag..
 9 september

Idag har jag nästan inte gjort någonting alls. Jag åkte till stallet vid lunch tid och mockade åt Tristan och sen gjorde jag inte så mycket mer, bara år lunch åt lite tårta, hjälpte pappa att borsta någon häst. 
 
Sen lite senare på eftermiddagen tog jag in Tristan från hagen och borstade han och efter det gick jag en liten sväng med han runt stallbacken och när vi kom tillbaka så borstade jag han igen och sen så stretchade jag han :)
 
Tristan ska vila i några dagar nu pga några saker så inläggen kommer väl inte bli dom roligaste.. Men på söndag är det iallafall tävling i stöcke, vi ska bara hoppa en LB och jag ska försöka hitta det tempot jag ska rida i så det sitter när vi åker till Borås! :)
 Diss

Måste faktiskt ta och dissa swarovski pannbanden. Mitt förra började tappa stenar när jag hade haft det i ca ett halv år och då fick jag ett nytt i juni och jag har bara använt det på tävlingar och nu tre månader senare har det lossat en sten och vad jag kan minnas har jag inte haft det när det har regnat..
 
Om man köper ett pannband för 700-900 kr ska det ju iallafall hålla mist ett halvår tycker man.. 
 
 Lördag

Idag åkte jag till stallet vid 11-halv 12 tiden, när jag kom dit så mockade jag 6 boxar. När jag var klar med boxarna så tog jag in Tristan och red han en sväng. 
 
Han fick bara gå lite lugnt idag jag red han runt lillslingan fram och tillbaka i alla gångarter men mest i skritt och trav. Han fick gå i det tempo han ville och sen fick han gå med huvudet som han ville, jag jobbade han inte i form eller något men i slutet så sökte han sig ändå neråt. I galoppen var han jättepigg och ville galoppera jättefort, det blev iallafall en någorlunda lugn galopp! :)
 
Efter att jag hade ridit han så fick han gå ut i hagen en stund men när han hade varit ute i ca 30 minuter så började det regna ganska mycket så då fick jag ta in han igen.. 
 Dagens planer

Hej på er, idag ska jag inte göra så mycket men om en stund ska jag iallafall åka till stallet. Tristan ska nog bara få gå lite lugnt runt lillslingan idag. Efter att jag har ridit ska jag nog bara pyssla lite i stallet, ska ta och städa i sadelkammaren och sen måste jag ta och smörja lite saker det var ett tag sen nu så det är dags.. 
 
Tristan igår :)Dagens outfit

 
* Dyon träns + swarovski pannband
* Prestige sadel
* Sprenger stigbyglar
* Anna scarpati schabrakKommentera din bloggadress

Kommentera din/eran bloggadress här så väljer jag ut dom 5 bästa bloggarna som får länkning och jag skriver vad jag tycker om dom :)
 Dagens ridpass

Idag fick Tristan gå ett dressyrpass på ridbanan, det gick faktiskt helt okej! Jag jobbade han vältigt mycket på volter, det är lite svårt att rida runt fyrkantspåret när det inte har kommit upp något staket och eftersom det är lite löst i kanten så vill jag inte rida för nära där. Men iallafall så red jag han på volter, serpentiner och åttor och jag gjorde ganska mycket halvhalter och halter så han skulle lyssna på mig. 
 
När jag hade arbetat han en stund i traven och det kändes bra så tog jag galopp och han var riktigt fin ibörjan, han lyssnade bra, sprang inte iväg allt för mycket och jag kunde vara lätt i handen utan att han ökade. När jag bytte varv blev han pigg och slutade lyssna så då skrittade jag och travade med han en stund så fick lugna ner sig. När jag tog galopp igen så var han lugnare och lyssnade lite bättre, det var helt klart godkänt iallafall om man jämför med hur han har dom senaste månaderna :)
 

Torsdag

Idag har det varit en ganska lugn dag i skolan, vi hade bara 3 lektioner och slutade ganska tidigt. Jag hade ingen skjuts till stallet idag så jag hade tänkt att cykla men det var världens motvind så jag valde att gå istället. Härligt att gå med träningsvärk.. 
 
Jag red Tristan runt lillslingan lite lugnt och det gick bra, jag skrittade och travade mest och sen tog jag en galopp i varje galopp och han var ganska lugn men ändå stark. Men i traven var han fin & lugn och han lyssnade ganska bra innan vi hade galopperat och efter det blev han lite piggare men han lugnade ner sig efter ett tag. Imorgon får han gå  ett dressyrpass :)
 
Nu ska jag ta och fortsätta träna engelska glosor, har förhör imorgon..
 Sovmorgon

God morgon på er! Idag är våran första lektion inställd för läraren skulle på något och det innebär att vi har sovmorgon, wiho! Börjar inte för än l 10 så nu ska jag plugga lite grann så jag slipper göra allt ikväll och sen ska jag läsa ridsport som kom nu på morgonen. 
 
Idag vet jag inte riktigt hur jag ska rida Tristan men det blir nog bara en lugn sväng i skogen, har går på hård dressyr träning nu så han ska gå dressyr ungefär varannan dag!
 Dagens ridpass

Idag red jag Tristan dressyr på ridbanan och det gick sådär. Jag provade ett nytt bett på han och i traven var han ganska fin och lyssnade jättebra när jag ville att han skulle stanna och öka. Jag travade med han ganska länge och red runt på lite volter, serpentiner, åtttor och lite sånt så han skulle lyssna på mig och inte springa iväg. 
 
När jag hade travat en bra stund så tog jag galopp och han var ganska pigg, jobbig & stark. Det blev inte så mycket galopp, han tävlade ju förra helgen och jag ville inte rida för tufft med han. Travade av efteråt och då lyssnande han inte så bra ibörjan men sen efter några minuter lugnade han ner sig & lyssnade. Jag hade den gamla sadeln för att se om det var någon skillnad så på fredag när jag ska rida dressyr nästa gång ska jag ta den nya. Ska prova samma bett då också som idag! :)
 Tristan 4 september

Idag fick Tristan en vilodag, jag åkte till stallet när mamma hade kommit hem från jobbet och borstade & stretchade han! Sen fick han lite godis också ;)
 
Imorgon ska jag rida han dressyr, det blir mycket dressyr nu ett tag framöver så han ska lyssna bättre på mig. Jag ska också börja prova lite nya bett för han har börjat bli lite stark på det jag har på tävling..
 Jag lever!!!

Kom hem från skolan för ca 30 minuter sen, vi hade idrott sista lektionen och det var riktigt jobbigt.. Vi sprang 3 km & det var 15 varv på springbanan!! Det gick iallafall helt okej och jag orkade lite mer än vad jag trodde från början, försökte springa/jogga hela vägen men jag var tvungen att sakta av och gå några bitar för det var så himla jobbigt. Jag sprang det iallafall på 18 minuter och benen kändes som spagetti efteråt.. Vi ska iallafall göra samma sak i maj/juni och då ska jag vara mer vältränad :)
 
Sen blev det inte bättre av att det var världens motvind när jag skulle cykla hem men nu är jag hemma iallafall och nu ska jag VILA tills mamma kommer!
 
Haha charmig bild på Chuck.Svar på frågestund del 2

Nattstad/Blogg.se 

Fux/Skimmel 
 
Lovande unghäst/15 åring med meriter 

Kingsland/Animo :) Kingsland på kläder och animo på kavaj :)
 
Vilken skola går du på? :) 
Jag går på dragonskolan :)
 
Vad går du i för årskurs? :)
Ettan på gymnasiet.
 
Hur kommer det sig att du började blogga? 
Ja, jag vet inte riktigt. Jag tyckte väl att det verkade kul :)
 
Vilken är din favoritblogg?
Jag läser inte så jättemånga bloggar och jag har ingen speciell favorit men om jag måste välja en så är det nog nellieberntsson.se :)
 
Vad är ditt hopprekord med Tristan? 
Jag hoppade ca 120-130 med han när vi provred.

Vilken klass går du i? 
Ettan på gymnasiet :)

Favoritämne? 
Har inget speciellt favoritämne, men isåfall idrott
 
Favoritfärg på utrustning? 
På lädret svart och schabrak osv blått :)
 
Villen typ av häst tycker du om, pigg, het, trög, lagom? 
Jag gillar hästar som är lagom & pigg men inte stark  :)
 
God morgon

Idag är det värsta dagen i skolan, vi slutar sent & har många lektioner. Vi har idrott som sista lektion och där skulle vi typ göra något slags konditionstest och springa 3 km & det var typ 15 varv runt en springbana, tyckte det lät lite mycket men men. Jag har iallafall världens sämsta kondition så det kommer nog inte gå så bra..
 
Tristan får nog en vilodag idag, jag slutar sent och pappa är på trav så jag har ingen skjuts men jag kanske åker dit ikväll när mamma har slutat och borstar han :)
 Svar på frågestund del 1

Vad är ditt mål med Tristan iår/nästa år? 
Det här året är ju snart slut men det är väl att få han att lyssna bättre på mig i både dressyren och hoppningen och sen att det ska gå bra när vi åker till borås senare i höst :)
 
Hur hög är han? 
Han är ca 146 cm :)

I vilket program gör du dina headers?
Jag gör dom i photoshop 7.0
 
Hur länge har du haft egen häst? 
Ganska länge, kanske i 8-10 år :)

Hur länge har du ridit? 
Haha ingen aning, länge!
 
Bästa minnet (ridsport)? 
Det är nog när jag vann ett meetingpris med min b ponny för ett par år sedan, det var en resa till dublin :)
 
Favorit märke (ridsport)? 
Kingsland

ponny/häst? 

schabrak/vojlock?
 
När fyller du år? :) 
2 juli :)
 
Din favorit mat? :) 
Vet inte riktigt, hamburgare och pommes frites kanske!

Bästa ämnet i skolan ? :) 
Har väl inget direkt favoritämne men om jag måste välja något så är det nog idrott.
 
En mysig uteritt eller ett grymt hoppass? :D
Båda :)
 
 
Hur långt vill du komma inom ridsporten? 
Så långt som möjligt :)
 
Tävla/träna

Blogg/facebook
 
Måndag

Idag har det varit en ganska lugn dag i skolan, vi har bara haft 3 lektioner och sedan slutade vi vid 1, måndagar är nog den bästa skoldagen på veckan haha ;) 
 
Efter skolan åkte jag till stallet och där skrittade jag Tristan en sväng runt lillslingan barbacka så han skulle få röra på sig lite efter tävlingen och han var inte alls lika stel som efter förra tävlingen så det var bra :) Efter att jag hade ridit så fixade jag iordning sakerna från tävling, packade upp allt och sen så tvättade jag skydden och så. 
 Film LB

Här kommer filmen från LBn, han har fel galopp till 3an och stoppet bjuder jag på..
 Resultat Lycksele

LC: 8 fel? 
Gick sådär, jag hade för dålig galopp och red i undertempo. Han rev typ underbommen på första eller något, fattar inte hur han kunde riva den? och sen blev det ett stopp på feman. Finns inte så mycket att säga, jag red inte speciellt bra och då går det väl inte bra eller. 
 
LB: 0+4 fel
I den här klassen red jag mycket bättre, jag hade ett bra tempo redan från start och höll samma tempo hela vägen. Vi nollade i grunden och sen i omhoppningen satsade jag ganska mycket, svängde snävt och sen till sista där det var en lång galoppsträcka så stannde han.. Det blev lite fel, det gick fort, han blev flack och jag släppte i handen, om jag hade gjort en halvhalt innan så hade han nog hoppat så det var lite synd men det är sånt som händer. Film från den här klassen kommer senare!
 
LA: 9 fel
Hade lite undertempo idag i början av banan och det gick lite för sakta in i trekombinationen så han räckte inte och stannade på andra, försökte få fram han i svängen till men han lyssnade inte riktigt. Efter hinder nr 5 kom vi igång och då hoppade han mycket bättre, tyvärr så rev han sista hindret som var ett plank, han slarvade lite med bakbenen. 
 Stolpe ut

Idag har det inte gått så jättebra eller det har inte gått katastrof men.. I första klassen så stanna han på ett hinder, jag red inte så bra och det gick lite för sakta.

I andra klassen gick det mycket bättre, vi nollade i grunden och sen svängde jag ganska snävt i omhoppningen och till sista som var en mur gick det lite för fort och ja släppte handen så han stannade, det var lite synd för annars hade jag nog blivit placerad.
Välkommen till min blogg!
Jag heter Linda och jag är en 16-årig tjej som bor i Umeå. I nuläget har jag en D-ponny som jag tävlar i hoppning med, för tillfället tävlar vi upp till LA men siktar högre längre fram!

I min blogg kommer ni kunna läsa om min vardag, träningar, tävlingar och annat kul. Trevlig läsning!

Kontakt:
lindasoderholm@hotmail.se