Halloween

Idag red jag Tristan runt lillslingan fram och tillbaka, det gick väl sådär. Jag var lite lat innan jag red ut så jag orkade inte byta bett på tränset, så jag red han på ett pelham vilket inte alls fungerar bra på honom. I skritten och traven gick det iallafall okej men i galoppen var han stark som en oxe och han lyssnade inte alls på mig. 
 
Tristan har ju tagit det ganska lugnt nu ett tag när det har varit så dåligt underlag ute så han var ganska laddad idag när jag red, jag red med prestige sadeln idag och den ligger bättre än den andra men det känns nästan som den glider fram lite.. Ska iallafall rida med den ett tag och se hur det går! :)
 Visste ni att..

.. Tristan har ganska breda bakben, han har stl S på sina veredus skydd fram men M på bakskydden. 
 
.. Jag har ramlat av Tristan 2 gånger och båda har varit i kombinationer på tävling.
 
.. Vi kvalade in till MHPC finalen som går i borås men valde att inte åka för vi hamnade i en svacka i slutet av sommaren/början av hösten.
 
.. William M.Spetz har suttit på Tristan.
 Dagens planer

Om ett tag ska jag åka till stallet, får skjuts idag som tur är. Tristan ska iallafall ridas en sväng om inte vädret blir sämre och förhoppningsvis är det inte hårt i marken så det går förhoppningsvis att rida som vanligt. Pappa hämtade också min sadel från skellefteå igår, så nu får vi hoppas på att den ligger bättre och inte trycker någonstan på han. 
 
Men nu måste jag börja göra iordning mig, kanske fixar något tidsinställt som kommer upp under dagen annars så bloggar jag mer ikväll. Ha en bra dag! :)
 30 oktober

Idag gick jag till stallet eftersom jag inte hade någon skjuts dit, det var väl inte direkt det roligaste att göra och eftersom det snöade igår och regnade under natten/morgonen så var det var mest slask ute. Märkte iallafall att mina ridskor inte var vattentäta..
 
Jag gjorde inte så jättemycket i stallet idag, Tristan fick vila pga vädret så jag mockade bara åt honom och borstade han efter det. Imorgon hoppas jag iallafall på att det är bättre väder så vi kan rida en sväng :)
 Svar på kommentar

Svar: LB och LA är klasserna jag ska hoppa, LB är 100 cm för D ponny och LA 110 cm! :)
 Anmäld till årets sista tävling

Om ca 2 veckor åker vi ner till Timrå och tävlar, det blir den sista tävlingen iår, lite tråkigt men sen är det bara att vinter träna så vi är bättre till nästa säsong! Vi ska iallafall hoppa LB & LA och det är lite roligt eftersom våran första tävlingen var där också :)
 Måndag 29 oktober

 
Idag har jag inte alls gjort så mycket, jag åkte till stallet lite innan lunch och mockade åt Tristan och gjorde lite andra saker. Efter det red jag Tristan och det gick helt okej, det blev bara en lugn tur idag då det var så hårt i marken! Jag skrittade han iallfall runt lillslingan och sen red jag två vändor i backen i trav där det var lite mjukare, det blev alltså inte ett så ansträngade pass idag :)
 
Nu under kvällen har det kommit snö också, ush.. Men det enda som är bra är iallafall att det blir lite ljusare ute och inte lika hårt i marken.. Jag vill ha sommar nu!
 
Gammal bild från 2011Ute och rider på lurvtrollet
God morgon!

Igår orkade jag inte blogga något när jag kom hem från stallet så jag tänkte berätta lite om gårdagens ridpass nu. Jag red Tristan en liten stund först på ridbanan och sen några varv på banan på innerplan och kortfattat kan jag säga att han var hemsk.. Jag provade ett pelhambett på honom och han lyssnade inte ett skit på mig och var mycket starkare än på ett vanligt bett. I galoppen sparkade han bara så det blev en ganska kort ridtur för jag orkade inte bråka med han. 
 
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra för något, kanske rider Tristan en sväng men det var -11 grader tidigare imorse så jag antar att marken är ungefär som cement.. Jag ska iallafall ta och ta tag i livet nu och göra någon nytta innan jag åker till stallet, ni får ha en bra dag så hörs vi senare! :)
 Blogg.se..

Tycker faktiskt att det är lite drygt att någonting alltid ska vara fel med blogg.se, om inte kon har rymt från sin hage så fungerar inte statistiken som den ska..
 Vintertid

Imorse vaknade jag ganska tidigt, jag hade glömt dra ner persiennerna och eftersom det är vintertid nu så var det ljust redan innan kl 7.. Om jag ska vara ärlig tycker jag att det är onödigt att byta mellan sommar och vinter tid.. Jag tycker att det är bättre när det är ljust längre på kvällen istället för att det blir just tidigt på morgonen!
 
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, jag ska väl iallafall åka till stallet och rida Tristan. Antagligen så är det ganska hårt i marken så det blir nog bara en lugn tur i skogen eller om jag rider lite lugnt på ridbanan! :)
 
Haha Connie & Chuck 2011Dagens ridpass

Idag red jag Tristan en liten stund på ridbanan, underlaget är inte alls bra nu så jag red inte så länge. Jag började iallafall med att jobba han ganska länge i skritten, jag gjorde mycket halter och också lite tempoväxlingar i skritten. När han lyssnade bra började jag trava och jag gjorde ungefär samma saker som i skritten, han lyssnade riktigt bra ibörjan men sen i slutet blev det som att han "släppte" bettet och slutade lyssna. Vet inte riktigt varför han gör så..
 
Avslutade med att trava 1 varv runt innerbanan då det var lite mjukare där och han kändes ganska fin trots att han inte lyssnade på mig så bra! :)
 
Gammal bild sen april!Hiss & diss

Hiss:
Jacka från Charlies, finns här för 599 kr.
Fleece tröja från Mountain Horse, finns här för 699 kr.
 
Diss:

Mössa från Kingsland update, vet inte vars den finns att köpa. Lördag 27 oktober

God morgon på er! Om en stund ska jag åka till stallet och hjälpa pappa lite där, anatar att jag måste mocka eller något sånt. Sen är det trav/provlopp på banan och en av hans hästar ska ut och springa. Sen när det är slut ska jag rida Tristan en sväng, det blir antagligen en ganska lugn tur idag också om det fortfarande är håt i marken.
 
Förresten så har det kommit lite snö under natten, men det var inte så mycket så jag hoppas att det försvinner fort. Ni får iallafall ha en bra lördag! :)
 Fullt upp

Uppdateringen idag har verkligen inte varit bra men jag har knappt varit hemma någon sen imorse. Skolan var iallafall helt okej, vi gjorde inte så mycket så det var en ganska lugn dag. Efter skolan åkte jag diekt till stallet, Tristan fick bara gå lite lugn idag eftersom det var så hårt i marken men jag travade några korta bitar där det var lite mjukare och han kändes fin :)
 
Nu på kvällen var jag och mamma en sväng till hippo och kollade på Micke Schultz träningen som var där, jag har aldrig tränat för han någon gång men han verkade helt okej och övningarna såg bra ut! 
 God morgon!

God morgon på er! Idag händer ingenting speciellt, det är förhoppningsvis en ganska lugn dag i skolan, vi har bara tre lektioner och slutar ganska tidigt. Efter skolan ska jag åka till stallet, det är mest troligt ganska hårt i marken idag också så det blir nog bara en lugn tur för Tristan.
 
Nu ska jag iallafall börja göra mig iordning och dra mig motskolan, ni får ha en bra fredag! :)
 
Bild från förra hösten.Torsdag 25 oktober

Skolan har varit helt okej idag, vi har iprincip inte gjort något speciellt på lektionerna och sedan så slutade vi ganska tidigt så det var skönt. Måste faktiskt säga att det är otroligt skönt att det är höstlov nästa vecka, ingen skola, inga läxor, bara ta det lugnt!
 
Efter skolan åkte jag iallafall till stallet, jag skrittade bara Tristan en sväng barbacka idag och det gick väl helt okej. Jobbade han lite grann men han fick mest lunka på i sin egen takt. Funderar lite på hur jag ska överleva vintern, jag höll på att frysa ihjäl idag efter att jag hade ridit och det var bara -1/-2 grader..
 Svar på kommentar

Svar: Ja det gör jag, jag läser samhällsvetenskap :)Vill ha!

Tycker att dom här grimmorna från kingsland updaten är riktigt snygga, skulle inte direkt tacka nej om jag fick en. Dock är priset ganska saftigt, 599 kr styck kostar dom. 
 Torsdag

Godmorgon på er! Idag är det torsdag, vilket betyder bara två dagar kvar sen är det höstlov! Det händer nog inget speciellt i skolan, slutar 14.10 så det är en ganska kort dag. 
 
Efter skolan ska jag cykla till stallet, Tristan ska bara gå lite lugnt idag så det blir nog bara en lugn skrittur för hans del :)
 Nytt schabrak

Idag var jag förbi på Pegasus en sväng för att hämta ett schabrak som jag beställde för någon vecka sen, Tristan kan inte ha full på GG huvorna och det gick inte att bara köpa schabraket så dom beställde hem ett åt mig :)

Det är iallafall ett av dom nya glen gordon schabraken, tycker att det är snyggt och stilrent och det det kostar 349 kr, vilket inte är så farligt!
 
Världshistoriens sämsta bild men kameran var hemma..Onsdag 24 oktober

Dagen idag har varit helt okej, det var en relativt lugn dag i skolan idag. Vi har inte haft några jättejobbigt lektioner och sedan så hade vi en ganska kort dag så det var skönt! :)
 
Efter skolan åkte jag till stallet, hämtade mitt nya schabrak som hade kommit idag på vägen till stallet, visar bild på det sen. Tristan fick vila idag också pga en sak men imorgon ska jag rida han lite lugnt. Annars har det inte hänt så mycket idag, borstade bara Tristan i stallet och nu ska jag snart sätta igång med lite plugg.
 Länka din blogg

Har otroligt tråkigt just nu, länka din blogg och jag går in och läser den :)
 
 Tisdag 23 oktober

Hej på er! Idag har jag inte hunnit göra så mycket, bara varit i skolan och så. Skolan var väl iallafall helt okej trots att vi gick ganska länge idag, men lektionena var inte så jobbiga. Idag ska jag inte åka till stallet något, jag slutade ganska sent och pappa hade inte tid att hämta mig så han skulle borsta Tristan osv :)
 
Nu ska jag bara ta det lugnt tills mamma kommer hem, har några designbeställningar och fixa och sedan ska jag ta och sätta igång med pluggandet! 
 Snöö
Söndag 21 oktober

Idag "jobbade" jag i pappas stall, jag åkte dit vid lunchtid och då mockade jag åt Tristan och sen började jag måla där den nya tvättstugan ska vara. En sak är iallafall säker, jag ska inte bli målare! Efter det så tog jag in alla hästarna, fick hjälp så det gick ganska fort och sen fick jag hjälp med att borsta några också så det var skönt. :) 
 
Tristan fick vila idag, hade ingen tid över att rida honom eftersom det tog ganska lång tid att måla. Men han var nog ganska nöjd över att få gå i hagen ganska länge när det var fint väder!
 Söndag

Nu ska jag snart åka till stallet, pappa är på trav så jag ska "jobba" där idag. Eller jag ska ta in alla hästar, borsta dom och sen fodra dom ikväll. Sen så har jag blivit tvingad att måla där det ska bli en ny tvättstuga, så det är väl min sysselsättning idag.. 
 
Ni får iallafall ha en bra söndag så hörs vi senare ikväll! :)
 20 oktober

Idag red jag Tristan på ridbanan, det var minus grader inatt så det var nog ganska hårt i skogen, därför red jag på ridbanan istället. Det gick väl sådär, i traven var han fick och jag jobbade ganska mycket med tempoökningar och minskningar, gjorde halter osv så han skulle lyssna. Jag kan väl kortfatttat säga att galoppen gick skit, han blev stressade, spände sig och ville inte slappna av. Det blev ju inte bättre att sadeln gilder fram och jag hamnar i stolsits.. I slutet när jag travade av var han iallafall ganska fin! :)
 
Nu ikväll har jag inte alls gjort så mycket, jag har mest suttit och filat på att fixa en ny design. Jag är så otroligt less på den jag har nu men jag har verkligen noll fantasi..
 Kingsland update

Nu har kingsland kommit med sin winter update, jag tycker sakerna var ganska snygga faktiskt. Det var dock nästan lite för mycket rosa, men schabraket var ursnyggt!
 
Här är ett litet urval av sakerna:Lördag

God morgon på er! Tro det eller ej med idag är det faktiskt sol ute, så himla skönt med tanke på att det har regnat nästan hela veckan! 
 
Jag ska iallafall snart åka till stallet, där ska jag rida Tristan. Jag har inte riktigt bestämt hur eller vars jag ska rida men det lutar mot långslingan faktiskt, det var ett tag sedan jag red den så det kanske är dags nu. Sen om jag får tid över kanske jag börjar städa i sadelkammaren, det lär behövas! Ni får iallafall ha en bra dag så hörs vi ikväll :)
 
 
 Fredag 19 oktober

Idag har jag inte gjort så jättemycket, skolan var väl helt okej förutom idrotten. Vi hade boxercise och det var inte ens roligt, svetten bara rann och jag var redan trött efter uppvärmningen.. Det var riktigt jobbigt iallafall och vi avslutade med att göra några styrkeövningar (kul när man var halvt död)..
 
Efter skolan så åkte jag till stallet, Tristan fick bara gå lite lugnt idag. Jag skrittade och travade han runt lillslingan och i skritten fick han gå ganska slappt och i sin egen takt. Det blev alltså inte ett så ansträngande ridpass! :)
 Bilder - dagens ridpass
Dagens ridpass

Idag red jag Tristan på ridbanan och det gick väl helt okej, ibörjan var han lite ofokuserad och ville inte riktigt lyssna framåt. Men sen när jag hade "väckt upp" han så gick det mycket bättre, han bler mer alert och lyssnade bättre. Det blev inte ett så ansträngande pass idag, jag gjorde mest lite mjukgörnade övningar och ganska mycket tempoökningar och minskningar så han skulle lyssna. 
 
I galoppen var han ganska stark, men jag hade ett vanligt delat bett så. Jag stod mest i lätt sits och lät han springa på i galoppen, sadeln lutar lite bakåt så den skjuter på honom, dvs han springer fortare. Saknar min prestige sadel.. :(
 
Bubbe fotade lite, lägger upp bilderna imorgon eller senare ikväll för nu ska jag plugga engelska men här är ett smakprov iallafall!
 Torsdag

God morgon på er, jag ska alldels strax göra mig iordning och cykla till skolan. Det blir nog en ganska lugn dag idag, vi har inte så jättejobbiga lektioner tror jag och sen slutar vi relativt tidigt :)
 
Efter skolan måste jag cykla till stallet(...), det kommer säkert att regna då bara för att.. Jag ska iallfall försöka ta och rida lite dressyr med Tristan idag om det inte är allt för dåligt väder.
 Trotsade regnet

Idag trotsade jag regnet & kylan och for ut och red, jag klädde dock på mig ganska mycket kläder så jag varken blev blöt eller frös! Det blev inte en så jätteseriös ridtur eftersom det regnade, var kallt och jag ville inte vara ute så länge men jag iallafall runt lillslingan fram och tillbaka. 
 
Det gick väl ganska bra iallafall, ibörjan var han lite seg och ofokuserad på mig men sedan när vi hade ridit en liten stund så blev han fin. I galoppen var han väldigt pigg, ville springa fort och lyssnade inte så bra, men eftersom det var så dåligt väder så jag lät han galoppera på. På vägen hem så jobbade jag han ganska mycket i traven, jag gjorde halter, flyttade för skänklen, ställde osv och han var riktigt avslappnad och lyssnade bra! :)
 Ny box

För någon dag sedan bytte vi box på Tristan, så nu har stallets minsta häst den största boxen. Haha!

 
Aj..

Idag fick Tristan "vila", jag gick bra med han en liten sväng och han var inte rolig att gå med. Han brukar vara jättesnäll och inte vara rädd för något men idag vet jag inte riktigt vad han höll på med.. Han hade ingen respekt alls och var allmänt dryg, när det körde förbi en lastbild på vägen fick han världens spel och började bocka och stegra och han lyckades träffa mig på benet.
 
Det gör iallafall inte så ont nu, men jag gissar på att jag kommer få ett fint blåmärke imorgon. Dessutom har det börjat snöa, vad kommer hända härnäst..?
 
Vill ha sommar nu..Tisdag

Idag och imorgon har vi somsagt lediga från skolan, vi har hemstudier istället så fram till nu har jag suttit och pluggat engelska. Måste faktiskt säga att det kändes riktigt imorse när jag slapp cykla till skolan i regnovädret! 
 
Nu verkar det iallafall som om det har lugnat ner sig med regnandet och jag ska nog snart ta och åka till stallet. Jag hade egentligen tänkt att Tristan skulle ha fått vila idag men eftersom han har stått inne hela dagen så kanske jag rider/går en sväng med honom istället :)
 
 Svar på kommentar

Svar: Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara med jag ska försöka så gott jag kan. Det var iallafall på en tävling förra året som han blev halt, vi har ingen aning om hur han blev det för vi hade veterinärbesiktat honom innan och sen lastat på han på bussen. När vi tog ut han igen så haltade han jättemycket på ett bakben. 
 
Efter tävlingen så fick han vila, vi böjde han och rönkade. En månad efter han blev halt var han fortförande lika halt (utan böjprov) och eftersom han inte blev bättre blev han utdömd av vetrinären. 
 15 oktober

Haha vilken morgon.. Märkte imorse nät jag skulle ta ut cykeln ur cykelförrådet att kedjan inte satt på (den hoppade av i fredags). Eftersom jag redan var lite sen fick jag lite smått panik eftersom jag skulle vara tvungen att gå till skolan. Det löste sig iallafall bra för en från min förra klass cyklade förbi och skulle åt samma håll så jag fick skjuts av henne & jag hann desutom i tid, vilket jag inte trodde jag skulle hinna!
 
Resten av skoldagen gick iallafall ganska fort, hade relativt lugna lektioner och slutade tidigt så det var skönt! Efter skolan åkte jag till stallet, jag red Tristan runt lillslingan fram och tillbaka lite lugnt och det gick bra. Jag red han mest i skritt och trav, flyttade han för skänklarna, ställde han osv, han var iallafall fin och lyssnade bra :)
 Svar på kommentar

Frågerod om Lugn vecka:
Varför Chuck stannat? :( 
Vad hände med den förra ponny?
 
Svar: Förstår inte riktigt frågan, men vi tog bort Chuck för över ett år sedan för att han var skadad. Sen Connie var vi också tvugna att ta bort för han blev utdömd på grund av att han hade problem med lungorna. 
 Lugn vecka

Ja, som ni läste blir det en lugn vecka den här veckan. Idag är det skola som vanligt, slutar dock tidigt så det är skönt. Imorgon och på onsdag är det hemstudier för vi har utvecklingssamtal och torsdag och fredag är vanliga skoldagar. På fredag har vi engelska prov och engelska är verkligen inte min starka sida så jag tänkte vara duktig och börja plugga redan ikväll!!
 
Idag efter skolan ska jag åka till stallet,Tristan ska ridas men det blir nog bara en lugn tur :)
 
 Söndag

Idag har jag gjort ganska mycket och ingenting egentligen, åkte till stallet ganska tidigt och mockade, städade i fikarummet och sen red jag Tristan. Han fick bara gå lugnt idag också, jag red mest i skritt och trav och han kändes ganska bra. 
 
Vid 1 tiden åkte vi till stöcke och kollade på km:et, jag kunde ju själv inte vara med eftersom Tristan nyss har varit sjuk. Lite tråkigt men sånt som händer! 
 
Nu ska jag ta och göra lite läxor och träna på samhällskunskap redovisningen som jag ska ha imorgon, sen blir det att kolla på solsidan! :)
 1 år

Satt och kollade igenom min och Isabellas gamla blogg för ett par dagar sedan när jag hade tråkigt och såg att idag har jag haft Tristan i 1 år :) 
 
Haha så här skrev jag i det inlägget när jag berättade att vi hade köpt han:
 
Nu har vi köpt en ny ponny eftersom vi tog bort Chcuk förut.
Han heter iallafall Taidis Chance och han är 13 år, tävlat upp till msv. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om han men nu vet ni iallafall lite ;)
 
Då:


Nu:Sämst uppdatering!

Uppdateringen har verkligen inte varit på topp idag, men det är inte lätt att blogga när det i princip inte finns något att skriva om. 
 
Iallafall så åkte jag till stallet ganska tidigt imorse, det var provlopp och pappa hade två hästar som skulle vara med i det så fick jag hjälpa till även fast jag inte kan sela eller något men det löste sig. När provloppen var klara så red jag Tristan en sväng, han fick bara gå en lugn tur runt lillslingan fram och tillbaka eftersom han har vilat hela veckan. Jag skrittade och travade bara med han idag och han kändes ganska fin, ibörjan var han lite småstel men det var inte så konstigt eftersom han inte har blivit riden sen i söndags. I slutet var han iallafall mjuk och fin och lyssnade bra:)
 
Foto: Agnes CronéÄntligen fredag!

God morgon, jag ska snart gå upp och börja göra mig iordning för en förhoppningsvis lugn dag, vi har bara tre lektioner och slutar tidigt, skönt! :)
 
Efter skolan ska jag åka till stallet, jag ska väl gå med Tristan en sväng idag också så han får röra lite grann på sig. Det är trav idag också så jag ska vara kvar där en stund, det kanske kommer upp något mobilinlägg under dagen annars så hörs vi ikväll.
 Mountain horse

Tycker att mountain horse har börjar göra snygga saker, utrustningen är snygg och ganska stilren och till ett någorlunda bra pris, inte jättebilligt men det finns ändå dyrare saker. 
 
Här är ett litet urval av det jag tycker är snyggt från höst/vinter kollektionen: Torsdag

Idag har det varit en ganska lugn dag i skolan trots att vi hade två prov, det känns iallafall som proven gick ganska bra men man vet ju aldrig! 
 
Efter skolan åkte jag till stallet, jag gick med Tristan en sväng idag också men i helgen ska jag börja rida han lite lugnt igen :) Annars har jag inte gjort nått mer idag faktiskt, nu sitter jag bara och latar mig och är glad över att inte behöva plugga något ikväll.
 10 oktober

Hallå på er, det har varit sämst uppdatering idag men ända sedan jag kom hem från stallet så har jag suttit och pluggat nk och matte.. 
 
Dagen har iallafall varit ganska bra, vi har inte gjort så mycket i skolan och vi slutade relativt tidigt. Efter skolan åkte jag till stallet och fixade allt där. Tristan har troligtvis en infektion i kroppen så han får medecin nu och tar det lugnt, så jag gick bara med han en sväng runt stallbacken idag. 
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon, jag har ju somsagt 2 prov imorgon så det är lika bra att man är utvilad ;) Så nu säger jag god natt!
 Svar på kommentar

Henna
Hur hög är Taidi's Chance? :)
 
Svar: Han är ungefär 145-146 cm hög :)
 
Fotograf: Alexandra BoströmOnsdag

God morgon, jag ska alldeles strax börja göra mig iordning och cykla till en förhoppningsvis lung dag. Vi har bara 4 lektioner tror jag och sen slutar vi tidigt! :)
 
Efter skolan bär det av till stallet, vet inte riktigt hur jag ska ta mig dit för pappa skulle på någon sak men det löser sig. Tristan vilar iallafall idag också, jag kanske går med han en sväng bara :)
 Seg dag

Idag har det vari en otroligt seg dag, har haft massa lektioner och vi har inpricip inte gjort någonting alls på dom så.. På sisa lektionen som var idrott hade vi kombinerad kondition- och styreträning och gud så jobbigt det var, jag kommer säkert ha världens träningsvärk imorgon..
 
Efter skolan så åkte jag hem och pluggade ett litet tag och sedan åkte jag och mamma till stan en sväng, har alltså inte varit i stallet någonting idag så Tristan fick vila :)
 
Nu ska jag ta och fortsätta att plugga, jag har 2 prov på torsdag så det känns lite sådär..
 Regn..

God morgon på er, idag är det en ganska dryg dag i skolan. Vi har många lektioner och slutar sent.. Direkt efter skolan ska jag åka till stallet, det blir nog bara att jag går/skrittar med Tristan en sväng idag:)
 
Nu ska jag iallafall snart börja och göra mig iordning och sen dra mig mot skolan, tror det regnar ute så de blir inte så roligt..
 Pluggar..

Imorgon har vi redovisning i samhällskunskap, vi håller på med politiska ideologier och min grupp jobbar om reformism/reformistisk socialism och allt vad det heter. Så under hela kvällen har jag suttit och försökt skriva ihop en liten redovisning, är iallafall någorlunda klar nu!
 
Jag känner att ingen kommer att förså vad jag pratar om men jag bryr mig inte för jag förstår inte heller.. Kan för övrigt säga att man inte fattar ett dugg av det som står i boken eftersom dom skriver så konstigt..
 
 
 Måndag

Dagen har varit rikitgt lugn idag faktiskt, skolan gick fort och vi gjorde inget speciellt jobbigt under lektionerna. Jag slutade vid 1 och då åkte jag till stallet.
 
När jag kom dit fixade jag först sakerna som jag använde i helgen, packade upp det och sen tvättade jag skydden. Efter det så tog jag in han från hagen borstade osv och sen gick jag en liten sväng med han så han skulle få röra på sig :)
 God morgon!

God morgon på er, jag ska alldeles strax börja göra mig iordning och cykla till skolan. Det blir förhoppningsvis en ganska lugn dag, vi slutar tidigt och har bara 3 lektioner så det är helt okej.
 
Efter skolan ska jag åka till stallet, måste fixa alla saker från helgen eftersom jag inte gjorde det igår och sen ska jag nog gå en sväng med Tristan så han får röra lite på sig. Han ska nog bara få ta det lite lugnt nu i veckan. 
 Dålig tävlingshelg

LB: ute
Vet inte riktigt vad som hände, det kändes bra dom 2 första hinderna och sen stannade han på 3an. Vi låg lite stort men han kunde ändå ha ställt upp, sedan stannade han på 4an också.. 
 
LA: 8 fel
Jag red lite bättre i den här klassen, han rev 2an. Vi kom lite fel och jag fick inte ihop han tillräckligt men sånt som händer, resten av rundan tycker jag var ganska bra tills sista hindret. Det var en linje, han blev lång och jag släppte i handen så han stannade. När jag tog om hoppade han bra. 
 
Det är så svårt att hitta rätt på han, han måste ha power i galoppen och "vara på rumpan" men han får ändå inte bli springing, jaja bara hem och träna på det till nästa säsong. Resultat hippo dag 1

LB: 0+8 fel
Han var jättefin när jag hoppade fram han, han var som en helt annan häst än på förra tävlingen. Han var pigg och framåt men lyssnade ändå! Inne på banan var han fortförande lika fin, grunden gick bra. Vi nollade ganska lätt men sen i omhoppningen gick det lite för fort så han petade två hinder. Men det var första inomhus tävlingen så jag är nöjd :)
 
Imorgon hoppar vi LB & LA!Tävlingsklar

Lurvponnyn knoppad och klar, tur rosetten är på!
6 oktober

God morgon på er, idag är det somsagt tävlig på hippo. Fast det börjar inte förns kl 15.00 så det är ganska gott om tid, jag hoppar iallafall bara en LB idag! :)
 
Om nån timme ska jag dra mig mot stallet och jag tror att jag ska skritta på Tristan en sväng eftersom det inte blev av igår, sedan ska han göras iordning och knoppas :) Kanske gör något mobilinlägg under dagen annars så hörs vi ikväll!
 
Bilder från förra gången jag tävlade på hippo :)Hiss

Var på Pegasus och kikade en sväng igår när det var trav, dom hade fått in det nya glen gordon schabraket och det var faktiskt riktigt snyggt, tror det kostade runt 350 kr utan luva och det är inte så farligt!
 
Det ser dock bättre ut i verkligheten än på bilden.Fredag!

Idag fick Tristan en vilodag, jag hade från början tänkt att rida en lugn tur med han idag men eftersom det regnade så mycket så känndes det inte så kul att fara ut och rida, så han fick vila! :)
 
Istället så borstade jag han bara och packade iordning alla saker till imorgon så jag tror jag har fixat allt nu, det är bara mina saker kvar. Det ska iallafall bli riktigt kul med tävling imorgon och det är otroligt skönt att det är inne eftersom det troligtvis ska regna hela dagen..
 
 Det regnar och jag ska cykla till stallet..

Kom hem från skolan för ett tag sen och nu sitter jag och väntar på att regnet ska avta lite så jag kan cykla till stallet, det ser dock inte ut som det ska sluta så jag lär bli blöt.. Skolan var iallafall helt okej idag, spanska provet känndes relativt bra och idrotten & engelskan gick också helt ok.
 
Nu ska jag iallafall ta och dra mig till stallet, Tristan ska få en lung tur om det inte regnar alltför mycket och sen ska jag smörja och packa allt till imorgon, vi hörs sen när jag kommer hem!
 Dagens ridpass

Idag fick Tristan gå runt långslingan och det gick väl helt okej, ibörjan var han lite vinglig och ofokuserad men sedan när vi hade ridit en liten stund blev det bättre. I galoppen var han faktiskt ganska lugn och han lyssnade någorlunda bra, det enda var väl att han drog ner huvudet lite och ökade men bara jag fick upp huvudet på han så lyssnade han bra.
 
Det blev inte ett sånt hårt ridpass idag, eftersom han brukar bli jobbig att galoppera med på vägen hem så blev det mest trav där och då jobbade jag han lite grann, jag flyttade han för skänkeln, ställde åt olika håll osv och då var han fin!
 Fullt upp..

Hinner inte blogga just nu, kom ganska nyss hem från stallet och nu några timmar framöver ska jag ägna mig åt att plugga spanska, vi har prov imorgon och det är första provet på gymnasiet så det känns lite nervöst eftersom man inte vet hur dom är upplagda.. 
 
Skriver om dagens ridpass lite senare ikväll när jag har pluggat klart, så tills vidare ha en bra kväll!
 Torsdag

God morgon på er! Jag vaknade för ca 30 minuter sedan och jag ska snart ta och börja göra mig iordning innan jag åker till en någorlunda kort och skön dag i skolan. 
 
Jag vet inte riktigt hur uppdateringen bli idag, direkt efter skolan ska jag till stallet och rida Tristan och sen på kvällen är det trav så jag ska vara där en stund och sen direkt hem och plugga spanska inför provet imorgon. Kanske slänger in något mobilinlägg annars hörs vi ikväll! :)
 
Tristan dagen då han kom :)3 oktober

Dagen har varit ganska lugn och skolan var faktiskt helt okej, jag slutade ganska tidigt och sedan ett stort plus var att vi fick nån slags festis och glassbåtar till lunchen! 
 
Efter skolan åkte jag till stallet, Tristan fick gå en relativt lugn tur eftersom han har tagit det lugnt sedan i söndags. Jag red han iallafall runt lillslingan och sen fick han trava två vändor i backen, annars var det en lugn tur och i slutet var han avslappnad och fin :)
 Dagens fråga

Tycker ni att det är bäst att se filmer på youtube eller videofy? Tacksam för svar!Hiss & diss

Hiss:
Man borde ju få otroligt bra grepp i sadeln med dom här byxorna, jag gillar ivanliga fall inte helskodda ridbyxor när dom är så stela, men dom här är nog inte det! :)
 
Diss:
Dissar Animo kavajen Lorey, inget som faller mig i smaken direkt. Jag tycker den är lite för mycket helt enkelt!Today!

Skolan idag var faktiskt riktigt bra idag, det var väl mest för att dom två sista lektionerna var inställda så vi slutade vid 12 istället för 20 i 4 men det ju uppskattas alltid! :) 
 
Efter skolan åkte jag till stallet och jag gjorde faktiskt inte så mycket där idag, pappa hade kört en häst åt någon tror jag så dom bjöd på fika och jag fick en cola, haha alltid lika gott! Sedan så red jag Tristan en sväng, han fick bara skritta en sväng så han skulle få röra lite på sig. Det blev bara en lugn och stillsam tur så det var inget avancerat alls :)
 
Innan vi red idag.Snyggt från Spooks

Stor hiss till spooks!
 Film från helgen

Var några som ville se film från helgen så här kommer den, om jag ska vara ärlig så är jag inte alls nöjd med rundorna. Hittade ingen bra känsla och Tristan tyckte nog inte om underlaget för han brukar inte alls göra så mycket omtramp, men iallafall så här kommer filmen. 
 Några förslag?

Har ni några förslag som ni vill att jag ska blogga om? Har riktig bloggtorka nu och noll fantasi om vad jag ska skriva om, så ni får jättegärna komma med förslag om vad ni vill läsa om!
 Tiden går fort..

Shit vad tiden går fort, det är redan oktober men det känns som det var nyss sommarlovet började! Snart kommer väl snön och kylan och all sån jobbig skit..
 
Iallafall så har dagen varit ganska seg, det var en lugn dag i skolan och vi slutade tidigt så det var skönt. Åkte till stallet direkt efter skolan och fixade Tristan, han fick vila idag så jag borstade han bara! Sedan jag kom hem har jag suttit och jobbat med en historia uppgift som ska vara inskickad ikväll men jag ska bara komma på ett bra avslut och sen är den klar så det känns ganska skönt :)
 Måndag igen..

God morgon på er! Om en liten stund ska jag börja dra mig upp och göra mig iordning för att åka till skolan. Det händer väl inget speciellt i sklan idag, jag tror vi bara har 3 lektioner så det är ganska lungt! 
 
Slutar ganska tidigt och direkt efter skolan ska jag åka till stallet, jag vet inte riktigt hur Tristan ska gå. Antingen så skrittar jag han en sväng eller så vilar han, det återstår att se :)
 Välkommen till min blogg!
Jag heter Linda och jag är en 16-årig tjej som bor i Umeå. I nuläget har jag en D-ponny som jag tävlar i hoppning med, för tillfället tävlar vi upp till LA men siktar högre längre fram!

I min blogg kommer ni kunna läsa om min vardag, träningar, tävlingar och annat kul. Trevlig läsning!

Kontakt:
lindasoderholm@hotmail.se