Onsdag

Tristan hade varken feber idag eller igår så jag skrittade han en sväng idag. Jag red han barbacka runt lillslingan och han var väl inte speciellt rolig vissa bitar när han helt plötsligt blev rädd för något. Han höll typ på att svimma av en liten hund som hade reflextäcke men traktorerna och lastbilarna brydde han sig inte om.. Förutom hans små utbrott så gick det helt okej!
 
 
Så här roligt hade vi i slutet av mattelektonen idag, haha Ronja ritade en fin giraff åt mig ;)+ och -

Plus:
 
+ 18 dagar tills jag och mamma åker utomlands!!
+ Att snön börjar komma så det blir ljusare ute
+ Jag och några från min klass ska äta pizza till lunch imorgon istället för fisksoppa
+ Snart jullov
 
 
Minus:
 
- Min lärare har inte lämnat in min ledighetsansökan till rektorn än, jag lämnade in den innan höstlovet..
- Det är mörkt nästan hela dagarna och kallt
- Många uppgifter/prov dom sista veckorna nu
- Tävlingssäsongen är slut..
 Det snöar!

Idag har det varit en lång och seg dag, det känns som jag inte har gjort någonting egentligen. Skolan var iallafall helt okej idag förutom att vi slutade så sent, eftersom vi slutade sent idag så pkte jag aldrig till stallet. Pappa fixade Tristan och så!
 
När mamma kom hem från jobbet åkte vi till stan, kollade efter kläder och skor men hittade ingenting som vanligt. Finns varken kläder eller skor som sitter bra på mig.. Hade alltså lika gärna kunnat stannat hemma och plugga eller något. 
 
Nu resten av kvällen ska iallafall fortsätta plugga, har lite saker som jag måste göra så vi hörs imorgon! 
 Måndag

Skolan idag var helt okej, måndagar är ju faktiskt bästa dagen eftersom vi slutar så tidigt! Efter skolan åkte jag direkt till stallet, Tristan blev ju vaccinerad igår så han hade lite feber idag. Eftersom han fick feber från vaccineringen ska han få vila några dagar innan jag börjar rida han lite lugnt igen :)
 
Nu ska jag iallafall börja att klura på en ny bloggdesign, jag har haft den jag har nu ett bra tag så jag börjar bli otroligt less på den. Vet bara inte hur jag ska göra den..
 25 november

Idag har jag inte alls gjort så mycket, men jag åkte iallafall till stallt efter lunch någon gång och fixade allt där. Jag skrittade Tristan en sväng i skogen barbacka också så att han skulle få röra lite på sig efter träningen. Han var ganska pigg och kändes inte alls stel efter träningen så det var bra. 
 
Sen nu ikväll har han blivit vaccinerad så nu i veckan ska han nog bara ridas lite lugnt!
 
Min grymma lilla ponny ♥Söndag

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, det är iallafall trav idag men jag ska nog skritta Tristan en sväng ändå så han får röra lite på sig efter två tuffa träningar. Sen så ska han vaccineras idag också, så han får nog bara ta det lugnt nästa vecka. 
 Träning dag 2

Träningen idag gick helt okej, iallafall bättre än igår! Vi probade ett nytt bett idag igen, ett rakt gummibett men det fungerade inte alls så vi bytte tillbaka till hans gamla och då lyssnade han lite bättre. 
 
Vi började med att värma upp i trav och galopp runt spåret, gjorde volter i trav och galopp och sen tempoväxlingar också. I galoppen gjorde vi också massa avbrott från galopp till trav vilket är väldigt nyttigt för Tristan. Han var dock lite halft galen under uppvärmningen men efter att vi hade bytt bett blev han bättre. 
 
Det var väldigt mycket lydnadsövningar i hoppningen också och det gick väl helt okej ändå. Han lyssnade iallafall bättre än igår och sprang inte runt lika mycket så jag är väl ganska nöjd. Det var iallafall en nyttig träning för honom! 
 
 Uppe med tuppen

Ska snart åka till stallet och sen mot hippo för träning dag 2, så vi hörs senare! :)
 
Haha klockren bild! ;)Träning för Emma Emanuelsson

Idag har jag tränat för Emma Emanuelsson med Tristan. Det gick väl inte så jättebra, det kändes mest som om han sprang runt med mig. Jag fick dessutom blåsor på händerna eftersom han var så stark..
 
Vi började iallafall med att värma upp själva en stund, då var han riktigt lugn och avslappnad och lyssnade bra. I början av träningen så gjorde vi öppnor, små serpentiner mellan hinder och skänkelvikningar. Efter det så hoppade vi olika övningar som tillslut blev en liten bana. 
 
När vi började hoppa var Tristan väldigt jobbig, han sprang mest runt och var jättestressad. Vi bytte bett på honom då och då gick det lite bättre. Det var iallafall mest markarbete och lydnadsövningar idag vilket är väldigt bra för oss eftersom Tristan lyssnar så dåligt på mig ibland och sen imorgon är det mera hoppning :)
 


Bjuder på en kaosrunda från idag. Bloggpaus

Tar en liten paus från bloggen på obestämd tid, just nu känner jag verkligen att jag inte alls har något roligt att blogga om och bloggen blir inte rolig att läsa när jag skriver samma saker i princip varje dag.
 
Tillsvidare så kan ni följa mig på instagram, lindasoderholm heter jag där!
 Lördag 17 november

Idag så red jag Tristan en sväng, men han fick bara gå lugnt på grund av underlaget och sen så har jag inte ridit han ordentligt sedan tälingen förra lördagen :)
 
Jag red han iallafall runt lillslingan och sen avsludade jag med att rida 1 vända i backen. Det blev mest skritt eftersom det var så hårt i marken men jag travade några korta bitar där det var mjukare och sen travade jag upp i backen där det också var helt okej. I början så var han ganska pigg och tittig men efter en stund så lugnade han ner sig, det var nog mest bara för att han har vilat hela veckan. 
 Gucci

Nu har märket Gucci släppt en häst kollektion, haha priset var dock lite överdrivet kan man tycka.. Vem betalar egentligen 10 000 kr för ett schabrak??
 
Gucci schabrak - ca 10 000 kr
svart sadel filt med Gucci krön patch från ekv ...
 
Kavaj - ca 9800 kr
 
Handskar - ca 3200 kr
svart läder handskar med Gucci krön från equestri ...
 
Tröja - ca 4500 kr
hooded sweatshirt with gucci crest from equestrian  ...Kvällens underhållning!
Fredag

Jag har ganska nyligen kommit hem från skolan, vi hade bara två lektioner idag. Spanska och engelska, på engelskan gjorde vi en liten uppsats och det gick väl sådär. Fick iallafall ihop en text men den var väl inte super bra. 
 
Nu ska jag snart gå till stallet, får se om jag har tid och rida Tristan annars får han vila. Det känns som om bloggen är jättetråkig nu när han bara vilar, men jag har inget annat att blogga om så ni får stå ut!
 15 november

Idag har det inte hänt något speciellt, dagen har bara bestått av skola och stall. För tillfället känns det som det i princip inte händer någonting, det enda jag gör på dagarna är att vara i skolan, vara i stallet och sen plugga på kvällarna. Roligt liv jao..
 
Iallafall så gick jag till stallet idag, var ganska sönt med en promenad faktiskt och det var inte så kallt ute. I stallet så fixade jag bara iordning Tristan, jag borsta och stretchade honom osv. Han fick vila eftersom det var trav! 
 
Nu ska jag återgå till mitt skolarbete, har spanska läxa till imorgon och sen ska vi sitta i typ 2 timmar och skriva någon engelska uppsats om filmen vi såg om jag inte har missuppfattat det. Och eftersom jag suger på engelska måste jag fräscha upp minnet lite grann..
 Torsdag

Igår gjorde jag inget speciellt, men vi var iallafall upp på kliniken men Tristan och röntgade honom, men det var väl inget speciellt fel på han. Jag tror att vi ska låta han ta et lite lugnt ett tag nu. 
 
Idag händer väl inte heller något speciellt, ska snart börja göra mig iordning och cykla till skolan. Efter skolan ska jag gå/cykla till stallet, det är trav där idag så jag har ingen skjuts. Tristan får antagligen vila också! 
 Några förslag?

Känner att jag verkligen inte har något intressant att blogga om just nu, så ni får jättegärna komma med förslag om vad ni vill läsa om! :)
 Tisdag 13 november

Idag har jag inte alls gjort mycket, skolan gick väl ändå ganska fort trots att det var en lång dag. Vi gjorde iallafall inte så mycket på lektionerna och dom var inte så ansträngande så det var skönt. 
 
Efter skolan skyndade jag mig hem, vi skulle till vetrinären med Tristan så jag hade lite brottom. Det gick väl sådär, eller han visade knappt något på böjprov så det var bra men det är ändå något som är fel med han eftersom han har "tappat" framsteget i galoppen. Vi ska iallafall röntga han och sen får vi se vad vi hittar på! 
 God morgon!

God morgon på er, idag är det en lång dag i skolan, vilket betyder att det kommer vara mörkt mörkt när jag ska hem..

Idag har jag ingen skjuts till stallet, så troligtvis åker jag och mamma dit ikväll och fixar i ordning honom!
Måndag

Skolan var faktiskt ganska lugn idag, vi hade bara tre lektioner vilket var ganska skönt! Slutade iallafall vid 1 tiden och då åkte jag till stallet.
 
Tristan fick bara gå lite lugnt idag, jag red han en liten sväng i skogen och det gick väl helt okej. Det blev mest skritt eftersom han tävlade i lördags så det var alltså inget anstängande ridpass för honom idag. Annars gjorde jag inte så mycket i stallet faktiskt, fortsatte bara att packa upp sakerna från tävlingen. 
 
Nu ska jag fortsätta med skolarbetet, ni får ha en fortsatt bra kväll! :)
Jag lever

Igår hade jag verkligen ingen tid över till bloggen, pluggade nästan hela dagen förutom när jag var i stallet. I stallet så hjälpte jag pappa lite gann eftersom han inte var där jag tog in hästarna och det var en som var ganska dum som tänkte springa över mig. Stoppade in den i en hage och då hoppade den över/kröp under.. Tristan fick vila igår, jag hade tänkt att skritta han en sväng men det regnade så han fick vila.
 
Idag vet jag inte riktigt vad som händer, ska iallafall snart göra mig iordning och åka mot skolan. Efter skolan ska jag väl åka till stallet och rida Tristan en liten sväng! :)
 Film från idag

 Resultat Timrå

LB: 12 fel
Han hoppade 1,2,3 bra och sen tvekade han in i kombinationen och stannade på b hindret. Det blev för långt så han räckte inte över. Resten av banan gick sådär, det blev lite av och på och sen rev han sista hindret. Fick även 4 tidsfel så det blev sammanlagt 12 fel..
 
LA: 4 fel
Gick bättre den här rundan, han tvekade i kombinationen i den här klassen också men jag smackade på han och då hoppade han. Resten av banan gick okej, fick ett skitpet på näst sista hindret så det var lite synd men rundan var mycket bättre än LBn!
 Blandad dag

Det har varit blandade resultat i Timrå idag, känns iallafall skönt att vi avslutade året med en godkänd runda i LA.

Bloggar sen när jag kommer hem! :)
Svar på kommentar

Anonym
Vars har du köpt ditt dyon träns? :)
 
Svar: Jag har köpt det på pegasus hästshop här i Umeå :)
 Så här ser vi ut imorgon

Skydd: Veredus carbon gel Huva: Hööks Schabrak: Glengordon zanthus Hjälm: Charles owen
Väst: Racesafe Stövlar: Pioneer Kavaj: Animo larissaDöd..

Ligger halvt slutkörd i sängen och ser på tv nu, måste egentligen plugga men jag orkar verkligen inte det just nu.. Dagen har iallafall varit helt okej, skolan var ganska lugn förutom idrotten som var lite jobbig. På engelskan håller vi på att se en film, har redan sett den men det är ändå bättre än en vanlig engelskalektion. 
 
Efter skolan gick jag till stallet, när jag kom fram red jag Tristan och det gick väl bra. Jag red han runt lillslingan i skritt och trav, det var ganska hårt i marken och sen är det tävling imorgon så jag ville inte rida han så tufft. Efter att jag hade ridit han så smörjde jag alla saker och packade allt så nu är nog allt fixat inför imorgon. :)
 
Vi ska åka vid 6 imorgon så jag måste nog gå upp vid 5 tiden, så det blir nog tidig sänggång idag!
 
Connie i Timrå våren 2011Fredag

God morgon! Om en stund ska jag börja göra mig iordning för att lite senare åka mot en förhoppningsvis lugn dag. Fast det blir nog inte så lugnt på idrotten eftersom vi ska köra bodypump, jag kommer att dö.. 
 
Efter skolan ska jag försöka ta mig till stallet på något sätt, antingen cykla eller gå. Det lutar mot att gå faktiskt efter som det är så himla jobbigt att cykla. Jag har ganska mycket att göra i stallet idag, jag ska först rida Tristan sen smörja & packa allt till imorgon och sen måste jag göra lite andra saker också så jag antar att det blir en lång kväll i stallet. 
 
Ni får ha en bra dag så hörs vi senare! :)
 Dagens ridpass

Förlåt för sämst uppdatering idag men jag har haft fullt upp, ända sen jag kom hem från stallet så har jag suttit och pluggat. Inte det roligaste men ibland måste man!
 
Jag red iallafall bara Tristan lite lugnt idag, det var ganska hårt i marken så det gick inte heller att rida så mycket hårdare. Det blev mest att jag skrittade med han idag, han fick trava några bitar där det var lite mjukt och sen avslutade jag med at galoppera ett varv runt rakbanan där det var mjukt. Det gick iallafall helt okej, han var lite små tittig ibörjan men han skärpte sig sen.
 
Världens bästa ponny <3Onsdag 7 november

Idag har det varit en relativt lugn dag, skoldagen gick faktiskt ganska fort. Kan dock vara för att vi inte gick så länge men vi hade iallafall inga jättejobbiga lektioner. Fast det var lite kallt att cykla imorse, det hade kommit lite snö under natten så då kändes det lite kallare också. 
 
Efter skolan åkte jag till stallet, jag var lite rädd att jag bara skulle kunna rida lugnt idag eftersom det hade fryst på men dom som jobbar hade varit ute och harvat i skogen så det var faktiskt helt okej underlag där. Visst, det var hårt på vissa ställen men helt klart godkänt. Jag red han runt lillslingan fram och tillbaka och det gick helt okej, han var ganska pigg och gjorde några språng rätt upp i luften, det var nog för han blev klippt igår och att det kom lite snö som han blev piggare. 
 
Nu under kvällen har jag ängnat mig åt plugga och sen så bakade jag en kladdkaka eftersom det är kladdkakans dag, det måste nog vara den bästa dagen, älskar kladdkaka!! :D
 Jockey Style

 
Haha, så dålig så den nästan är bra.. ;)Kladdkakans dag!
R.I.P Hickstead.

 
Så otroligt fin häst.Rakad

Jag har ganska nyligen kommit hem från stallet, jag och mamma åkte dit efter vi hade ätit och rakade Tristan. Han hade fått så himla lång päls och eftersom han ska tävla på lördag så rakade vi han, han blev dock lite less på slutet och ville inte bli klippt under magen så han har lite päls kvar där. Men annars var han snäll!
 
Bjuder på några värdelösa mobilbilder:Rosa kavaj

Såg den här kavajen på chevals hemsida, den är från kingslands update kollektion och om jag ska vara ärlig tycker jag inte ens att den var snygg. Själva kavajen är det inget fel på men färgen, det hade varit så mycket snyggare om den hade varit svart eller blå, men rosa.. 
 
Skulle ni kunna tänka er att tävla med en rosa kavaj?God morgon!

Idag är de är det ganska kallt ute, -8,6 grader så nu kommer det frysa på i marken och bli stenhårt..

Iallafall så ska jag cykla till skolan om en stund, idag är det den jobbigaste skoldagen och vi slutar 15.40 så ska försöka överleva dagen.

Efter skolan ska jag åka till stallet, Tristan får vila idag eftersom jag slutar sent och det kommer säkert ändå vara dåligt underlag.

Ha en bra dag så hörs vi senare! :)
4 november

Idag var det en ganska lugn dag i skolan, vi gjorde inte så mycket och slutade tidigt så det var skönt med en lugn start på veckan. Efter skolan åkte jag till stallet och red Tristan och det gick helt okej, inte superbra men inte heller dåligt!
 
Jag red han på ridbanan i kanske 30-40 minuter, jobbade mycket lydnad och ibörjan lyssnade han jättebra. Han var jättefin i traven, saktade av så fort jag satte mig lite djupare i sadeln och tvärstannade när jag gjorde halter. I galoppen var han från början lugn men sen efter något varv började han öka, galopperade något varv i båda varven innan jag travade av han. Han var blev lite stressad och stark efter att vi hade galopperat men han lugnade ner sig ganska fort. :)
 Måndag

Känns inte bra att höstlovet redan är slut, jag hade gärna haft lov 1 vecka till. Men det är iallafall inte så jättelångt kvar till jullovet! Idag är det ju skola igen, blir dock en ganska lugn start på veckan eftersom vi slutar 13.05, wiho!
 
Efter skolan ska jag åka till stallet, jag tror att Tristan ska få gå lite dressyr idag. Mycket fokus på lydnad som vanligt isåfall. Nu ska jag börja göra mig iordning och sen åka till skolan, ha en bra dag så hörs vi senare :)
 Lång dag i stallet

Det har varit en lång dag i stallet idag, jag tror att jag var där i ungefär 11 timmar och under den tiden så har jag mockat hela stallet, ridit Tristan, tagit in alla hästar, borstat dom, varit ute med hö i hagarna osv.. 
 
Det gick iallafall ganska bra att rida, jag red han runt långslingan och han var mycket lugnare än förra gången när jag red runt den. Han fick gå lite hårdare idag, det blev ganska mycket galopp och jag stod mest i lätt sits och lät han mest rulla på i den farten han ville men han lyssnade ändå när jag ville att han skulle sakta av så jag är nöjd! :)
 
Det enda som var lite jobbigt idag var att han var ganska tittig, han var otroligt rädd för de stora stenarna som ligger bredvid slingan. Han har säkert sett dom 100 gånger men är fortfarande lika rädd för dom..
 3 november

Idag har jag inte alls gjort så mycket, bara varit i stallet nästan hela dagen. När jag kom till stallet så mockade jag några boxar och efter det så körde jag en av pappas hästar tillsammans med han och det gick väl bra förutom att han var lite stark och att jag nästan inte kunde röra fingrarna efteråt.. 
 
Tristan fick vila idag, jag tog bara in han när vi tog in dom andra hästarna och då borstade jag han också. Men imorgon ska han iallafall ridas vet inte vart än men det löser sig imorgon!
 
Tro det eller ej men snart ska jag faktiskt gå och lägga mig, jag ska följa med pappa till stallet imorgon så jag måste gå upp kl 5. Känner mig inte så taggad på det men sånt är livet.. ;)
 Lördag

God morgon på er, idag har jag inga speciella planer men om en stund ska jag åka till stallet. Tristan får nog vila idag eftersom han har gått lite hårdare de senaste dagarna, så jag ska nog istället passa på att göra lite andra saker istället. 
 
Annars händer det faktiskt inte så mycket idag, men ni får ha en bra lördag iallafall så hörs vi senare :)
 Pottfrilla

Något jag tycker är fult är rak pannlugg, visst vissa hästar passar i det och på vissa ser det bara löjligt ut. Vill bara förtydliga det lite, jag har absolut ingenting emot dom som klipper pannluggen på hästarna, alla har olika smak :)
 
 Vad tycker ni, föredrar ni lång pannlugg eller rak pannlugg?
 
 
Connie i pottfrilla:

Dagens ridpass

Idag trotsade jag regnet och red ett dressyrpass på ridbanan med Tristan och det gick faktiskt helt okej. Det blev mest fokus på lydnad idag eftersom han har lyssnat så dåligt på mig den senaste veckan, jag jobbade mycket med att göra halter från både skritt och trav, mycket tempoökningar och minskningar i trav. 
 
Det blev inte så mycket galopp idag, jag galopperade bara ett varv i varje galopp och han lyssnade ganska bra, inte riktigt så bra som jag vill men mycket bättre än igår. Ville inte heller göra ökningar och minskningar i galoppen eftersom man måste tänka halt i galoppen på Tristan nästan hela tiden, vill inte "jaga" upp han i onödan. Avslutade med att trava av han i en lång och låg form och han var avslappnad och fin!
 
Bild från november 2011Fredag

Igår kom jag hem ganska sent från travet så jag orkade aldrig starta datorn och blogga något, jag gick och la mig istället, haha. Tog en riktig sovmorgon imorse, vaknade vid kvart i 10 och jag kan säga att det var ett bra tag sen jag vaknade så sent. 
 
Till gårdagen då, jag red Tristan runt långslingan och det gick sådär. Ibörjan var han ofokuserad och tittade på allt. När vi galopperade så var han pigg, stark, och dryg, han lyssnade inte ett dugg på mig och körde sitt egna race typ. När han blir jobbig brukar det bara gå att släppa av han i galoppen så han får springa som han vill men det kändes inte riktigt som jag litade på han igår, inte så kul om han halvt skulle skengaloppra och sedan tvärt bli rädd för något och hoppa åt sidan, då hade jag flugit av som en liten vante.. 
 
Idag ska jag rida han dressyr hade jag tänkt om det inte är alls för dåligt underlag på ridbanan, blir isåfall mycket fokus på gas och broms!
 
Måste hitta tillbaka till det här:I stallet

Sitter i stallet nu och väntar på att klockan ska bli lite mer så vi kan gå och äta. Jag red iallafall Tristan förut idag och det gick helt åt skogen, men berättar mer om det senare när jag kommer hem.

Vet inte riktigt när jag kommer hem, har ingen skjuts så jag måste vara på travet ganska länge om jag inte väljer att gå hem i mörkret, men det känns inte så lockande eftersom jag är lite mörkrädd.. Jaja, bloggar mer sen när jag är hemma! :)
November

God morgon på er! Har ni sovit gott? Det har jag gjort, eller iallafall tills min hund väckte mig mitt i natten och ville gut ut. Efter det la han sig i mitt rum och snarkade så det var lite svårt att somna om.. 
 
Idag händer nog ingenting speciellt, men jag ska åka väl åka till stallet och fixa allt fär om några timmar och innan det ska jag försöka städa lite i mitt rum & plugga lite grann. Det är trav ikväll så jag ska rida Tristan innan det, jag ska nog försöka rida han runt långslingan om inte underlaget är allt för dåligt :)
 Välkommen till min blogg!
Jag heter Linda och jag är en 16-årig tjej som bor i Umeå. I nuläget har jag en D-ponny som jag tävlar i hoppning med, för tillfället tävlar vi upp till LA men siktar högre längre fram!

I min blogg kommer ni kunna läsa om min vardag, träningar, tävlingar och annat kul. Trevlig läsning!

Kontakt:
lindasoderholm@hotmail.se