Tävling i helgen

Imorgon och på söndag är det tävling i Lycksele, vi hoppar en LC och LB imorgon och bara en LA på söndag. Vi tänkte att det kan vara bra och gå ner lite i klasserna och hoppa en LC som förklass innan LBn eftersom det inte gick så jättebra på förra tävlingen. Det är även DM i helgen och det går i LB och LA :)
 
Såhär ska vi iallafall se ut i helgen, vet inte vilket han ska ha vilken dag men det löser sig ;)


Schabraket ser inte riktigt ut sådär, där det är brunt är det blått och sen är passpoalerna silver och vit men jag hittade ingen bättre bild. Fredag

Hej på er, jag har ganska nyss kommit hem från stallet och så därför har uppdateringen varit lite låg idag. Jag for dit direkt efter skolan och kom hem nyss så jag var där ganska länge. Det är trav ikväll så jag blev där lite längre än vanligt, jag och Bubbe var uppe på stallfiket och åt och sen gick jag på shoppen och där köpte jag en flaska med någon slags pälsglans fast det är inte riktigt samma sak som det!
 
Innan det så red jag Tristan, jag red han runt lillslingan lite lugnt och det gick helt ok. Han var lite ofokuserad och tittade på massa saker men det spöregnade i princip så det var väl inte så konstigt. Jag red han på hackamoret och det gick väl ganska bra, han blev lite stark i galoppen men han ville väl inte vara ute i regnet så länge ;) 
 
Efter att jag hade ridit så duschade jag han så han är ren till imorgon och sen så smörjde jag allt och packade så jag hoppas att allt är med nu, ska ta och packa mina saker ikväll och sen är nog allt packat :)
 Frågestund

Tänkte köra på en frågestund nu, jag avslutar den när jag känner för det så fråga på! :)God morgon

God morgon på er, om en stund ska jag åka till skolan. Idag slutar vi halv 2 och vi har bara 3 lektioner så det är skönt. Efter skolan ska jag till stallet, ska rida Tristan lite lugnt idag eftersom det är tävling imogon och sen ska jag väl smörja och packa allting :)
 New in

Idag var mamma på ikea så hon var inne på hööks en sväng också och köpte en enfärgad luva som jag mest ska ha på träningar tror jag, kanske nån tävling och sen en martingal, hoppas bara den passar nu :)
 

Luvan, den är blå och inte svart och det ser ut. 
 Helt slut..

Kom hem från stallet för en stund sen och jag har ganska nyss ätit. Jag cyklade på till och från stallet idag och det var ganska jobbigt & benen värker. Det var väl inte bättre heller att det regna båda vägarna men som tur var så var det uppehåll medans jag red! 
 
 Tristan fick bara gå lite lugnt idag, jag red han runt lillslingan fram och tillbaka fast jag red på rakbanan istället för halva lillslingan. Lite svårt att förklara men hoppas ni fattar någorlunda ;) Som sagt så red jag ganska lugnt idag, jag skrittade och travade mest med han men på rakbanan fick han gå i en lugn galopp. Han var lite jobbig i galoppen idag, han var stark och lyssnade inte så jättebra. Men förutom galoppen så var han ganska fin, krävde inte så mycket av han att han skulle gå i form eller något eftersom jag red dressyr med han igår men han sökte sig ändå neråt så det var bra :)
 Gårdagens ridpass

Igår red jag Tristan dressyr på ridbanan och det gick helt okej, mycket bättre än senaste gången iallafall. Jag började med att skritta han en stund på långa tyglar och sen jobbade jag han lite i skritten och när han kändes bra så började jag trava. I traven var han ganska lugn, han lyssnade ganska bra men ändå inte så bra, lite svårt att förklara ;) Han var lite stel i högersidan och lite svårare att få igenom där men efter en stund blev det mycket bättre. 
 
Jag red mest runt fyrkantspåret, gjorde volter, åttor, skänkelvikningar och några serpentiner och jag gjorde ganska mycket halvhalter och halter från både trav och skritt så han skulle lyssna på mig. När jag tyckte att han kändes bra i traven avslutade jag med att galoppera, han var lite spändare i höger varv och ville inte riktigt slappna av men efter en stund så fick jag han faktiskt att gå i en lugn galopp och då bytte jag varv och tog den andra galoppen. 
 
Bild från när jag provred han!Bloggar imorgon..

Jag skriver om dagens ridpass imorgon istället, nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att jag är friskare imorgon.
Hemma idag

Idag är jag hemma från skolan, jag är fortförande inte helt frisk så då är det bättre att jag är hemma och vilar idag och så jag kanske kan gå imorgon :) Men iallafall så ska jag bara ta det lugnt idag, kanske fixar några designbeställningar och sen senare i erftermiddag åker jag till stallet och rider Tristan om jag känner mig bättre! :)
 
Något speciellt ni vill läsa om idag?
 
Tristan 28 augusti

Idag slutade jag ganska sent och sen är jag inte helt frisk så Tristan fick vila idag, jag åkte iallafall till stallet efter 5 när mamma kom hem och där borstade jag bara han. Sen så skodde pappa han också så nu är han redo för tävlingen i helgen! :)
 
Imorgon ska jag nog rida dressyr med han, var ett tag sen nu och han har lyssnat bra i skogen nu dom senaste dagarna så jag hoppas han lyssnar bra imorgon också. Jag ska iallafall mest fokusera på att han ska bli mjuk och lösgjord så jag ska nog mest jobba han i skitten och i traven och ganske ta någon galopp på slutet :)
 Jobbig dag..

Kom hem fån skolan för en stund sen och det var en ganska jobbig dag idag, vi har haft långa lektioner och sen har jag varit allmänt hängig hela dagen, varit tätt i näsan och svårt att andas.. Som tur var så hade vi så bara en genomgång på sista lektionen läraren berättade bara vad vi som ingick i idrotten/kursplanen och sen hade vi en liten rundvandring och sen fick vi sluta ca 30 minuter tidigare så det var skönt! 
 
Nu ska jag ta och vila en stund och sen när mamma kommer hem från jobbet så ska jag väl åka till stallet och borsta Tristan :)
 
 
 Dagens ridpass

Det blev lite ändrade planer idag, red i skogen istället för drressyr. Wiho så länge höll min planering..
Men iallafall så var travbanan stängd idag och eftersom ridbanan är på innerplan så kunde jag inte rida där. Jag red upp i skogen istället och red lillslingan fram och tillbaka och det gick bra :)
 
Tristan var riktigt pigg idag, jag skrittade och travade mest med han idag men tog en galopp i varje galopp och det gick bra. Han var pigg då också men lyssnade ändå ganska bra när jag ville att han skulle sakta av och han tyckte att det var roligt att galoppera genom vattenpölarna haha ;) Annars så red jag ganska lugnt, jag skrittade ganska mycket och han blev inte svettig eller något! 
Efter att jag hade ridit så borstade jag han en bra stund, stretchade han osv :)
 

 
Hästar jag har haft del 2

King f.2003
Någon vecka efter att vi hade tagit bort Skuggan så åkte vi till ett stall i dalarna och provred 3 ponnysar, jag fastnade för King för han var min typ av häst, pigg framåt och så. Vi köpte han och ibörjan gick det bra med han, jag tävlade en LC med han och fick 4 fel (gjorde en volt) men sen började han att bli dum och slänga av mig på träningar och i skogen så efter att vi hade haft han i kanske 1-2 månader bestämde vi oss för att lämna tillbaka han och byta han mot en annan ponny, dvs Chuck. 

 
Chuck f.2003
Vi hade lite otur när vi köpte Chuck, han hade en hovböld när vi skulle köpa han så han gick inte att besikta men vi bestämde oss för att ta han ändå. När vi besiktade han hemma efter att vi hade köpt han så visade det sig att han hade en lös benbit så så blev han opererad.. Vi började tävla 2010 med han när han var 7 år, det gick helt okej, vi debuterade LA med 4 fel men han var väldigt tjafsig i munnen så 2011 började vi rida han på hackamore och då blev han mycket bättre. Tyvärr så blev han jättehalt på ett bakben när vi skulle lasta ut han ur bussen när vi tävlade på surf i augusti och det blev inte bättre så då blev han utdömd. Han hade även varit halt fler gånger under 2011. Väldigt tråkigt att det blev så när han äntligen hade börjat fungera..

Sista tävlingen
 
Keep Me In Mind (Connie) f.1996
Connie fick jag i julklapp 2010, han hade ganska nyligen blivit importerad från Irland och tävlat MSV med bra resultat där. Han hade bl.a. blivit "pony of the year" som tävlade 110cm i norra Irland 2009. Jag började tävla med han i februari och på första tävlingen blev vi plaverade i 2 av 3 klasser, i den sista (våran debut i LA) rev han sista hindret i grunden som var en maxad trippel. Efter några tävlingar började han att sparka mot skänkeln och i juni upptäckte vi att han hade skimmelsjukan dvs cancer. Han blev opererad då och dom tog bort några tumörer i skrevet på han men det blev inte bättre även fast han tränade konditionsträning mycket så blev han bara segare och segare och i september kom han knappt runt en LC. Tillslut hittade dom på kliniken att han hade förändringar i lungorna och han blev också utdömd.. Om han hade varit frisk hade han varit en riktigt bra ponny.
 Planering v.35

Måndag: Dressyr på ridbanan
 
Tisdag: Vila
 
Onsdag: Långslingan
 
Torsdag: Dressyr
 
Fredag: Lungt runt lillslingan
 
Lördag: Tävling Lycksele, hoppar LC & LB (dm klass)
 
Söndag: Tävling Lycksele, hoppar bara en LA (dm klass)
 
Ungefär såhär ser veckan ut, det är bara en preliminär planering så det kan bli lite ändringar och så. I helgen är det iallafall tävling i Lycksele och det är DM så jag hoppar dm klasserna och sen en LC innan eftersom det inte gick så jättebra på förra tävlingen!
 Måndag

Måndag idag då.. 
Ska snart fixa iordning mig och sen ska jag ta ock cykla till skolan, idag slutar vi kl 1 så det är skönt!! Efter skolan ska jag åka till stallet och där ska jag rida Tristan dressyr hade jag tänkt om det inte börjar regna jättemycket, det är inte så jättekul att cykla till stallet om det skulle börja regna heller så jag hoppas på att vädret är på min sida ;)
 Hästar jag har haft del 1

Har lite bloggtorka så jag tänkte ta och berätta lite om hästarna jag har haft. Jag tar dock inte med dom 2 första eftersom jag inte minns så mycket av dom men den ena var iallafall en shettis och den andra ett tjurigt russ..
Det kommer att komma upp i 2 olika inlägg annars blir det så jobbigt att läsa :)
 
Indy f.1992
Vi köpte Indy våren 2006 när jag var 10 år och han var en riktig läromästare. Vi började tävla under sommaren och det gick bra, jag tror att vi vann på andra eller tredje tävlingen. Vi tävlade mest LC-LB men också några LA och vi var kvalade till MSV men vi startade det aldrig för jag blev för lång för han. Våran största merit var i övik när vi vann ett meetingpris som var en resa till Irland och dublin horseshow. Vi vann 4a av 6 klasser och kom 3a i en :) Vi kom också 2a i både hopp- och dressyr DM 2009, vann en acbd-cup och hippson cupen i LC. Vi vann iallafall ganska mycket och det är nog med Indy jag har mest vinster och rosetter med. Vi sålde Indy ibörjan av 2010 och han är nu pensionär :)
 
 
Golden Shadow (skuggan) f.1997
När jag började växa ur Indy så började vi leta efter en c ponny, vi var bara och provred en och det kändes bra med han så vi köpte Skuggan i november 2007 tror jag. Han hade tidigare tävlat MSV med bra reslutat och vi tränade på under vintern och han fick bra lovord av bl.a Marianne Heed. I februari 2008 började vi tävla och i april tävlade vi LA med bra resultat. Vi var med i elitlaget en omgång och i maj var vi färdigkvalade till MSV. Vi hann tyvärr aldrig tävla det, våran sista tävling var i maj 2008 efter det blev han halt och det blev inte bättre. Han var halt i lite mindre än ett år på olika ställen och i april 2009 blev han utdömd. Det var väldigt tråkigt för han var en himla fin ponny!
 
Med ägaren före mig.
Haha snyggt med luvan, tur att man har bättre smak nu.. ;)Dagens ridpass

Idag så red jag bara Tristan lite lungt, jag red han runt lillslingan fast åt det andra hållet än vad jag brukar rida så han skulle få lite omväxling. Ibörjan var han ganska jobbig och han var rädd för inprincip allt.. Han blev rädd för hästarna på banan, buskarna som rörde sig och han hoppade till ganska många gånger så jag försökte få han att koncentrera sig på mig istället och lekte lite med bettet, ställde han åt båda hållen gjorde halvhalter osv. Han började slappna av lite då och efter det gick det bättre! :) 
 
Han fick gå en vända i backen i skritt och sen red jag hem, jag skrittade mest med han idag men i slutet så fick han trava lite grann och då var han ganska fin. Han travade på bra framåt men han var ändå lätt i munnen och lyssnade bra, han kan vara lite stark och bli hård i munnen ibland men idag var han mjuk och fin så jag är nöjd :)
 God morgon

God morgon på er! Idag ska jag inte göra något speciellt, bara vara i stallet och sen ta det lugnt hemma.
Ska väl åka till stallet om en stund och fixa allt där + rida Tristan. Jag vet inte riktigt hur jag ska rida han idag men det blir nog bara lite lugnt :)
 HV polo

Jag tycker att HV polo börjar göra snyggare och snyggare grejer, skulle vilja ha både det blåa och svarta schabraket. Dom är inte så stilrena men riktigt snygga!! :)
 
 
Vad tycker ni hiss/diss?Lördag

Idag åkte jag till stallet vid lunchtid, mockade när jag kom dit och sedan tog jag in Tristan och red han. Jag red han runt lillslingan lite lugnt och det blev mest skritt men jag travade lite grann med han! Det gick iallafall bra och han var inte så stel eller något utan han var som vanligt. Han var lite pigg i slutet när vi var på väg hem men han lyssnade ändå bra! Fast han var lite jobbig också, han tittade på typ allt och hoppade till några gånger..
 
Måste bara säga att det inte kommer komma upp så mycket roliga bilder nu för min laddare till kameran är borta så jag kan inte ta några nya bilder och ingen kan fota när jag rider heller så det kommer nog bara komma upp mobilbilder och gamla bilder men ni får stå ut tills jag hittar laddaren.. :)
 
Såhär fin var Tristan när jag skulle rida idag ;)24 augusti

Idag fick Tristan vila för det regnade så mycket så det kändes inte så kul att skritta då. Istället så hjälpte jag pappa i stallet, jag borstade alla hästar, mockade åt dom och sen sopade jag gången och sånna saker. Eftersom Tristan vilade så borstade jag han bara och sen så stretchade jag benen på han och sedan halsen åt båda sidorna. 
 
Imorgon ska jag iallafall rida honom om det inte är allt för dåligt väder men förhoppningsvis ska det vara bra väder och inte regna :)
 Ny header

Imorse när jag hade sovmorgon så gjorde jag en ny header, jag var ganska less på den färgen som den förra hade och det är ju alltid kul med en uppfräschning :) 
Tryck F5 om den inte syns 
  Dagens planer

Godmorgon, idag ska vi ha någon dag så vi ska lära känna varandra i klassen bättre eller något. Jag tror vi skulle ha lite samarbetsövningar osv, inte så kul men det är iallafall bättre än vanliga lektioner och vi början inte förän kl 10 :) Jag tror att vi skulle sluta vid kl 1 och då ska jag åka till stallet. Tistan får nog bara gå lite lugnt idag, det blir nog en skritt tur i skogen! :)
 23 augusti

Idag var det en ganska lugn dag i skolan men ändå dryg, vi hade bara tre lektioner för den sista var inställd men dom kändes långa och vi gjorde en diagnos på matten. Vi fick sluta vid ca 12 och då cyklade jag hem, eller jag gick för kedjan hoppade.. När jag kom hem åt jag lunch och sen kte jag till stallet :)
 
Tristan fick vila idag, det kom en och kollade på pappas hästar så han kollade på Tristan också. Det var väl inga större fel på han, han hade fin och rak rygg men han var lite stel i bogen och lite ojämt musklad där också! Han får ta det lugnt och skritta veckan ut tror jag och sen nästa vecka ska jag väl rida som vanligt :)
 Följ mig på instagram

Lindasoderholm heter jag där! :)
Martingalproblem

Jag måste köpa en ny martingal/förbygel åt Tristan för den han har nu är förstor, jag har dock ingen aning om vad jag ska köpa för någon. Jag har lånat hem en från pegasus som är en Treadstone men det är gränsfall att det är förstor trots att det är stl ponny på den..
 
Någon som har något tips på bra och snygga martingalar?
 Dålig uppdatering

Har varit dålig på att blogga ett par dagar nu, i skolan händer det inte så jättemycket. Nu i början håller vi bara på att lära känna varandra osv. Igår hade vi något som hette miljölyftet och det var som en tävling mellan alla ettor men det gick inte så bra för min klass.
 
Idag så började vi efter shemat, fast ändå inte riktiga lektioner så det har varit en ganska lugn dag och vi slutade ganska tidigt :) Efter skolan så åkte jag till stallet och skrittade Tristan, har har en vilovecka nu så han har bara tagit det lugnt dom senaste dagarna! Jag skrittade han runt lillslingan barbacka och det gick bra och han var knappt nå stel som han var varit dom senaste dagarna :)
 Första skoldagen avklarad

Första dagen i skolan avklarad nu, vi gjorde inte så jättemycket. Bara lärde känna varandra, rundtur på skolan och det vanliga. Shemat vi fick var helt okej, senaste dagen 20 i 4 och tidigaste 5 över 1! :)
 
Vi fick sluta lite innan två och då cyklade jag hem och sen åkte jag till stallet, jag gick bara med Tristan en sväng för han var ganska stel och sen borstade jag osv. Imorgon är det trav så då får han vila :)
 Slut på sommarlovet

Imorgon är det skola, känns lite nervöst att börja på en ny skola och i en ny klass. Ingen som jag känner ska gå i min klass heller så det känns lite jobbigt.. 
 
Min sommar har iallafall varit helt okej, mycket bättre än förra året trots att vädret inte har varit så jättebra. Tävlingarna har gått mycket bättre än vad jag trodde från början faktiskt och vi har fått rosett hem från nästan varje tävling + kvalat till borås och jag har bara haft han sen oktober :)
 
Nu ska Tristan få en välförtjänt vila eftersom det har varit väldigt mycket tävlingar på sistone, nästa tävling är dm i lycksele om 2 veckor så nu satsar vi på det! :)
 Resultat surf

Idag hoppade vi bara en LB och han kändes mycket bättre än igår. Banan var inte speciellt svår egentligen, förutom att det var ganska mycket titthinder och en konstig sväng till 3an. Han hoppade 1 och 2 bra och sen kom han för nära på 3an och rev och sen rev han 4an också, jag tror han blev lite flack. 
 
Annars var rundan helt okej, känns lite surt att om han bara hade rivit ett hinder hade vi vunnit för det var ingen felfri och vi hade snabbast tid..
 Dålig dag

Idag hoppade vi en LA+5 och det gick inte så jättebra, ettan var en trippel och tvåan ett plank på linje. Han kom för nära på planket och rev och sen var trean en trekombination och då kom han nära på a hindret och sen tror jag det blev lite långt till b hindret så han stannde och jag for av, landade iallafall på fötterna.. 
 
Imorgon hoppar vi en LB istället för LA så vi får en bättre känsla än idag.Dagens resultat

LA: 4 fel
Idag hoppade vi bara en LA, jag provade sporrar på han för första gången idag och det gick faktiskt bra. Han var lite stark på framhoppningen men inne på banan lugnade han ner sig lite och lyssnade bättre. Han rev 2an för vi kom lite för nära, jag tror att jag tog tillbaka han lite för mycket.. Resten av banan hoppade han bra, han fick något dåligt språng men ändå en bra runda.
 
Nu laddar vi inför imorgon då vi hoppar en LA+5! :)
 Kingsland vinter

Såg att kingslands vinter kollektion har kommit ut, inget var väl något direkt wow tycker jag men det fanns några snygga saker iallafall :)
 Torsdag

Imorse åkte jag till stallet vid ungefär halv 8, mockade lite boxar när jag kom dit och sen tog jag in och red Tristan ganska tidigt. Han fick mest gå lugnt idag, red lillslingan i alla gångarter och sen avslutade jag med att rida en liten stund på ridbanan och i traven var han jättefin och lyssnade bra på avbrott från trav osv. I galoppen blev han lite piggare och lyssnade inte alls lika bra och han lyssnade inte så bra efter galoppen heller men det gick ändå helt okej :)
 
Efter att jag hade ridit han så började jag smörja och packa sakerna till helgen men det gick väl inte så jättebra, det var massa snickare där och jobbade för vi ska bygga ut sadel/selkammaren och göra tvättstuga eller nått. Men jag tror att jag har packat allt iallafall! 
 Dålig uppdatering

Har haft en liten paus i några dagar men nu ska jag ta mig i kragen och börja blogga ;) Jag har väl inte gjot så jättemycket, Tristan vilade i tisdags och igår så red jag han bara lite lugnt i skritt och trav runt lillslingan + någon vända i backen i skritt så det var inte så ansträngade för han. 
 
I helgen är det tävling på surf, så idag ska han också gå lite lugnt fast mer galopp än igår så han inte är helt vild på tävlingen imorgon! :) Sen ska jag smörja sakerna och packa som vanligt, får se om jag gör det idag eller imorgon eftersom tävlingen börjar ganska sent! 
 Godmorgon

Om en liten stund ska jag ta och cykla till stallet, när jag kommer dit ska jag väl mocka och fixa det vanliga och efter det vet jag inte! Tristan ska iallafall vila. 
 
Igår så skrittade jag han en sväng i skogen barbacka så han skulle få röra lite på sig efter tävlingen och han känndes ungefär som vanligt, bara lite stel kanske.
 Shoppat

Idag har vi varit på den nya affären som öppnade helgen, tegs hästsport heter den :)
Köpte ett anna scarpati schabrak som det var 10 % rabatt på och en schockemöhle kofta som det var extra pris på också :)
Resultat Vännäs dag 2

LA: 8 fel
På framridningen och på framhoppningen var han ganska fin, det var han väl inne på banan också och han hoppade helt okej. I trekombinationen rev han in och stannde på andra vet inte riktigt varför om det blev en lite dålig väg eller om det gick för sakta för han brukar inte stanna. Känslan efter var väl inte så bra, vi får tar nya tag på fredag när det är tävling på surf.
 
Dagens bild.. Tror han hoppade av lite för tidigt, men han var duktig som varken rev eller gick omkull när han landade.Resultat Vännäs dag 1

LB: 0+4, 2a
Han var helt galen på framhoppningen, han sprang bara omkring med mig och jag hade knappt någon kontroll alls i galoppen. Han lugnade iallafall ner sig inne på banan och vi nollade, det var en A1:A och det va bara 3 till omhoppning. Vi petade ett hinder i omhoppningen, han blev lite flack men om den hade legat kvar hade vi vunnit. 
 
LA: 4 fel
Han var mycket lugnare till det här klassen och lyssnade lite bättre, han hoppade ganska bra inne på banan men vi kom lite fel på hinder nr 6 och då hade jag lite undertempo till 7an och han kom lite för nära och rev. Annars var rundan helt okej men det är så typiskt att nollorna aldrig kommer, jag tror vi har 7 st LA med 4 fel..
 Fredag

Idag red jag Tristan först runt lillslingan och sen skrittade jag ett varv i sanden och sen red jag lillslingan hem igen. Jag red han ganska lugnt, skrittade och travade mest och tog bara några galopper. Ibörjan så fick han gå som han ville med huvudet och sen när han hade värmt upp sig lite så jobbade jag han i form och han var ganska fin :)
 
I galoppen var han ganska lugn men han var ganska stark och lyssnade inte så bra men han var lugn iallafall, på vägen hem när jag skulle galoppera lite så var han lite piggare och han blev lite jobbig när han inte fick springa i det tempot han ville ;)
 
Det är tävling i vännäs imorgon och på söndag så efter att jag hade ridit så smörjade jag alla saker och packade dom. Hoppar LB och LA imorgon :)
 
En bild från piteå, hindret ligger på 120 :)Onsdag

Idag fick Tristan gå intervaller i backen, jag värmde först upp han runt lillslingan i alla gångarter. Han var ganska pigg i både traven och galoppen men han lyssnade ändå ganska bra. 
 
I backen red jag 4 intervaller, jag red 2 stycken i trav och 2 i galopp. Red varannan trav och galopp så han inte skulle bli så galen och bara skena upp utan. Han var lite pigg och stark och han blev knappt svettig eller trött så det var bra :) 
 Svar på kommentar

Linn
Kan du inte välja ut en häst från varje katergori från annons sider som du helst skulle vilja ha?:)
 
Bponny
Annonsen
 
Cponny
Annonsen
 
Dponny
Annonsen
 
 Dagens ridpass

Idag red jag Tristan lillslingan fram och tillbaka, jag red han ungefär som vanligt eftersom det regnade och då är det inte så jättekul att bara skritta och trava lite. Men iallafall så var han ganska pigg och han blev lite stark i galoppen och efter att vi hade galopperat men sen när vi hade skrittat en stund så lugnade han ner sig lite grann! Var ute i kanske 40 minuer eller något sånt och han känndes fin trots att det regnade ganska mycket :) 
 
Imorgon får han antingen vila eller så ska jag rida han i backen, det beror på vad det ska bli för väder imorgon och på torsdag. Vill helst slippa att rida i regnet om det går ;)
 Kommande tävlingar

11-12/8 Vännäs rf 
Dag 1: LB, LA
Dag 2: LA
 
17-19/8 Surf
Dag 1: LA
Dag 2: LA+5
Dag 3: LA
 6 augusti

Imorse åkte jag till stallet vid halv 8 tiden, mockade Tristans box när jag kom dit och sen lite senare tog jag in han och skrittade en sväng med han. Jag skrittade runt lillslingan fram och tillbaka och det gick bra, han var som vanligt :) 
 
Det var massa "skyltar" vid lillslingan och det stog någon barack intill vägen men han brydde sig inte, dom ska göra någon arkeologisk utgrävning uppe i skogen.. Det skulle hålla på ett tag tror jag (läste inte så noga på skyltarna) så det var skönt att han inte brydde sig så mycket om sakerna som var där :)
 Kollar på hoppning

Kollar på os hoppningen nu, bloggar mer sen! :)

 
Godmorgon

Godmorgon, nu sitter jag och äter frukost och jag ska snart börja göra mig iordning för pappa kommer och hämtar mig om en stund. Haha så var det med den vilan.. ;)
 
Men iallafall så ska jag väl inte göra så jättemycket i stallet, jag ska skritta Tristan en sväng och sen vet jag inte riktigt :)
 Ny header

Var lite less på den förra så jag gjorde en ny idag, tryck F5 om det inte syns :)
Det är bara lite smådetaljer kvar att fixa men det gör jag imorgon. 
 Söndag

Åkte till stallet vid lunch tid idag, när jag kom dit så packade jag upp alla saker från tävlingen i fredags och tvättade skydden osv eftersom jag inte kunde göra det igår. 
 
Sen red jag Tristan en sväng, jag skrittade han bara en liten sväng i skogen eftersom jag bara får ta det lugnt just nu men han kändes som vanligt och var inte nå stel sen tävlingen :) Efter att jag hade ridit fick han gå ut i hagen en stund och sen tog jag in han och borstade och linimenterade benen på han :)
 Varit på akuten..

Har precis kommit hem från akuten, har mått ganska dåligt idag och jag har spytt några gånger så jag var bara i stallet en liten sväng idag och Tristan fick vila!
 
Jag och mamma åkte in på akuten efter 7 iallafall och nu kom vi hem, dom trodde att jag hade fått en liten hjärnskakning så jag ska väl ta det lugnt några dagar..
 Film LC
Bilder övik
Resultat Övik

LC: 0+0 fel, 4a
Red en LC eftersom LBn var mhpc för mittsvenska, det gick iallafall ganska bra. Vi nollade grunden och omhoppningen också men det var ganska halt på banan så jag tog det ganska lugnt för han halkade i en sväng. Tiden räckte iallafall till en 4de placering! Sen så vann jag stilpriset som var i alla kategorier i den klassen, fick 59,5 poäng så det var helt okej med tanke på rundan inte var den bästa :)
 
LA: ute
Han hoppade 1,2,3 bra och sen vet jag inte vad som hände, 4an var en kombination och han snubblade igenom a hindret på något sätt och jag tappade balansen och flög av.. Riktigt onödigt när vi samlar nollor i LA, alltid ska något gå fel.. 
 
Hindret ser jättelitet ut på första bilden men han hade rivit nån bom där, det låg på 110.
 
Fick en tårta för att jag ramlade av ;)Dagens vill ha

Dyon förbygel från working collection , kostar ca 1100 kr

'
 
 Torsdag

Idag red jag Tristan dressyr på ridbanan och det gick ganska bra, jag började med att jobba han i skritten och i traven och då var han ganska lugn och lyssnade ganska bra. Jag red mest på volter, sepentiner, gjorde halter osv. När han kändes lugn så tog jag galopp och då var han lugn från början och sen blev han piggare och lyssnade sämre. Då fick han lugna ner sig ett tag och sedan galopperade jag lite mer och då gick det bättre :) Men det gick iallafall mycket bättre idag än igår!
 
Efter att jag hade ridit så smörjde jag sakerna och packade dom så jag hoppas att jag inte har glömt något ;) Imorgon hoppar vi LC och LA, LBn var mhpc för mittsvenska så det är som ingen idé att hoppa det!
 Godmorgon

Godmorgon, om en stund ska jag åka till stallet. När jag kommer dit ska jag väl mocka och fixa det vanliga och sen ska jag rida Tristan. Jag ska rida han dressyr idag också och jag ska prova ett nytt bett och se hur det går :)
 
Sen ska jag smörja och packa alla saker till imorgon då det är tävling i övik och sen ska jag duscha han också så jag har en ren ponny imorgon ;)
 Bilder 1 augusti
Dagens ridpass

Idag red jag Tristan dressyr på ridbanan och det gick väl sådär. Ibörjan i skritten och taven var han lite stel men sen när jag hade jobbat en stund så blev han ganska fin, jag red han mest på volter och serpentiner och gjorde lite halter osv så han skulle lyssna på mig och han lyssnade faktiskt ganska bra!
 
I galoppen var han först ganska lugn och sen blev han pigg och spänd. Fortsatte att galoppera en stund men han slappnade inte av eller något och blev stressad efter galoppen så jag slutade rida och red hem istället. 
 
Bubbe fotade, så det kommer upp några bilder senare ikväll :)
 Svar på kommentar

Anonym
Ohh snygg sadel haha , jag har en brun sån typ :D för det är santa cruz of scandinavia va ? :D
 
Svar: Nej det är en santa cruz facundo tror jag :) 
 Välkommen till min blogg!
Jag heter Linda och jag är en 16-årig tjej som bor i Umeå. I nuläget har jag en D-ponny som jag tävlar i hoppning med, för tillfället tävlar vi upp till LA men siktar högre längre fram!

I min blogg kommer ni kunna läsa om min vardag, träningar, tävlingar och annat kul. Trevlig läsning!

Kontakt:
lindasoderholm@hotmail.se